Po dveh bitkah z rakom se je Tina Gorenjak odločila za rekonstrukcijo dojk

D.Ži
04.07.2024 12:09

"Videz celotnega oprsja je bil tako po dveh posegih kar precej izmaličen," pravi naša umetnica, ki je bitko z zahrbtno boleznijo dobila dvakrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Vsem ženskam, ki imajo podoben problem, iskreno svetujem, da se vsaj pogovorijo s kirurgom," pravi Tina.
Profimedia

Rak je bolezen, s katero se srečajo mnogi. Pred dnevi je Slovenijo s svojo iskreno izpovedjo o bitki z rakom dojke osupnila Tanja Žagar, ki je že prestala kemoterapijo, čakajo jo še obsevanja. Oktobra lani je o bitki z boleznijo spregovorila tudi Tina Gorenjak, ki je februarja lani izvedela, da se je rak dojke v njeno življenje vrnil že drugič. Pred desetletjem so ji odstranili tumor, tokrat so ji morali odstraniti še večji del tkiva. Posega sta na njenem telesu pustila sledi, ki pričajo o njeni zmagi, Tina pa se je odločila, da je čas za korekcijo. 

"Videz celotnega oprsja je bil tako po dveh posegih kar precej izmaličen. Seveda sem se najprej spraševala o nujnosti in smiselnosti ponovne operacije, sploh po več kot letu dni zdravljenja in trpljenja. Po pogovoru z dr. Križančičem, ki mi je podrobno in strokovno razložil, kaj se lahko naredi v mojem primeru in kakšni so pričakovani rezultati, pa sem se z lahkoto odločila za poseg. Ta mi je v prvi vrsti prinesel res dobro počutje  ̶  tako fizično kot psihično, da o estetskem zadovoljstvu sploh ne govorim. Več kot srečna sem, da sem se odločila za operacijo," je priljubljena igralka napisala na družbenem omrežju. Odločila se je za operativno rekonstrukcijo dojk. 

"Vsem ženskam, ki imajo podoben problem, iskreno svetujem, da se vsaj pogovorijo s kirurgom, saj je možnosti za 'popravilo' veliko. Ob besedi rekonstrukcija dojk verjetno večina pomisli predvsem na odstranitev celotnih dojk, dolgo in boleče okrevanje, a ni nujno, da je tako. Jaz sem dr. Križančiču izjemno hvaležna, saj je spremenil moje specifično in precej problematično stanje v rezultat, ki ne bi mogel biti boljši," je dodala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta