Tina Gorenjak več let snubila Tanjo Kocman, ta ji je dala več košaric kot moškim

Denis Bende Živčec
06.12.2023 11:01

Trajalo je nekaj let, a igralka in komičarka ste skupaj ustvarili predstavo, ki ni sestanek anonimnih alkoholikov, čeprav se imenuje Na zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Nazdravljanje in zdravje segata na toliko področij, da potrebujemo kar dve ženski, da obdelata vsaj nekatera," pravita Tina Gorenjak in Tanja Kocman.
Dejan Nikolič

Vesolje je hotelo, da se nekje srečata dve zgovorni, duhoviti znani Slovenki, ki sta o svojem življenju vselej govorili brez filtra. Igralka Tina Gorenjak in komičarka, radijska moderatorka Tanja Kocman te dni kot snežni metež "harata" po Sloveniji s skupno predstavo Na zdravje. Zlorabljata svoje spomine, pravita "gajstni" Štajerki, vsaka s svojim kovčkom čustvene prtljage. Vsaka s svojo zgodbo. 

"Tina me je več kot tri leta snubila, da z njo naredim predstavo. Tolikokrat še nobenemu moškemu nisem rekla 'ne' kot sem njej. Ampak po tem, ko sem razmišljala, da pogrešam oder in da bi se res rada vrnila, sem si to vrnitev predstavljala res samo s Tino. In ženska je imela že kar pripravljen naslov predstave - Na zdravje," pravi Tanja.

"Komedija, ki jo boste obiskali, ni sestanek anonimnih alkoholikov," pravita ustvarjalki.  
Dejan Nikolič

"Kar je absolutno najina tema - pa ne samo zato, ker sva reševali svet ob nazdravljanju, ampak zato, ker nama je tema zdravje zelo blizu. Ko pride do fizičnega, psihičnega zdravja in takega v odnosih, imava ogromno zgodb na to temo. In veseli sva, da odzivi na najino predstavo kažejo, da sva zajeli prave teme. Da se marsikatere zadeve lotiva s humorjem in ji tako odvzameva dramatičnost. Je pa res, da predstava ni primerna za otroke mlajše od 16 let, ker se vseeno tem lotevava zelo iskreno in brez dlake na jeziku," dodaja Tanja. 

Med njima je močna kemija, čeprav je Tanja Tini večkrat dala košarico. 
Helena Kermelj

Kar pester december čaka komičarko Tanjo in igralko Tino, ki je nedavno spregovorila o novi bitki z rakom, ki jo je dobila. V Mariboru bosta nocoj nastopili v Klubu KGB, 8. decembra jo čaka nastop v Kulturnem domu Korena v Zgornji Koreni, 10. decembra pa bosta zavzeli še mariborski Narodni dom. 

"Komedija ni sestanek anonimnih alkoholikov. Čeprav se bo kakšna njuna zgodba morda zdela prav takšna. Ni obisk psihologa. Čeprav boste morda ob odhodu iz dvorane menili, da ga potrebujeta. In ni obisk fitnesa, čeprav je trening smejalnih mišic zagotovljen," pravita Tanja in Tina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta