Znana Slovenka o težki bitki z rakom: Energijo sem vlekla iz petnih žil, a časa za okrevanje si nisem mogla vzeti

D.Ži
15.01.2024 09:52

Za našo priljubljeno igralko je leto, ki je bilo kot vratolomna vožnja z vlakom smrti. Polno novih, vznemirljivih projektov, a tudi izjemno težkih preizkušenj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

So leta, za katera se zdi, da se v njih zgodi vse. Takšno je bilo leto 2023 za Tino Gorenjak. Naša priljubljena igralka in vsestranska umetnica je v zadnjih dvanajstih mesecih doživljala pravo vratolomno vožnjo z vlakom smrti. Nove vloge, novi projekti, hkrati pa  tudi neizprosna bitka z agresivnim, hitrorastočim rakom, za katerim je zbolela februarja lani. Čeprav se ji je sprva zdelo, da se je svet sesul, se je kmalu odločila tudi to težko bitko dobiti. In kaže zelo dobro. Samozavestno je pred časom snela lasuljo, povedala svojo zgodbo in postala navdih mnogim. Spet. O letu 2023 se je te dni razpisala tudi na svojih družabnih profilih. Iskreno, brez filtra, a v svojem značilno optimističnem tonu.  

"Vsem ženskam, ki imajo podoben problem, iskreno svetujem, da se vsaj pogovorijo s kirurgom," pravi Tina.
Profimedia

"Leto 2023 je bilo zame, in kolikor vem, tudi za mnoge od vas, težko leto. Polno čudnih preizkušenj, nepričakovanih obratov na slabše, ravno takrat, ko sem že mislila, da bo šlo končno na bolje, leto velikega truda za vsak dosežek, leto, ki ga je pri meni zaznamovala bolezen, kemoterapija, obsevanje, operacija, leto, ko se mi je zdelo, da vsak dan vlečem energijo iz petnih žil in voljo iz skrivnih rezerv mojega bitja," je začela Tina svoj spomin na 2023. 

"Leto, ko je bilo vse tako ekstremno, nezdružljivo, nepredstavljivo. Leto, ko bi bilo edino pametno in logično, da bi si vzela čas zase in za okrevanje, pa si tega po zadnjih treh letih, ko nisem mogla normalno delati, zdaj nisem niti želela niti nisem mogla. Res pa je, da sem ves čas zdravljenja srečevala čudovite ljudi, ki so mi olajšali zdravljenje in mi pomagali do hitre ozdravitve," nadaljuje igralka. 

Razpisala se je tudi o svojih novih kariernih mejnikih: "To je bilo leto, ko je izšel moj knjižni prvenec Najti ljubezen, ki je prav kmalu doživel ponatis in je v samem vrhu izposojanih knjig v vseh knjižnicah po Sloveniji. Kljub bolezni sem preživela nepozabno poletje in v veliki stiski spoznala, da imam čudovitega življenjskega sopotnika. Za zaključek leta pa sva s Tanjo Kocman ustvarili komedijo Na zdravje, ki je požela čudovite odzive."

"A večina okoliščin je bila zelo težkih, oteženih, ogromno je bilo vloženega dela, truda, volje, in na koncu leta me je vse skupaj precej zdelalo. Prvič v življenju sem odštevala dni do konca leta," je iskrena Tina, ki ima tudi za 2024 že precej izdelane načrte.

"Zato sem se odločila, da leto 2024 posvetim preobrazbi na bolje in lahkotneje. Odločila sem se, da se moram otresti strahov, ki so se prikradli vame v zadnjih letih negotovosti, in ponovno najti globoko zaupanje v življenje in sebe. Želim vam enako!" je sklenila svoj zapis. Držimo pesti, da ji uresničevanje zastavljenih načrtov gre kot po maslu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta