Princ Harry razkril, kaj so bile njegove poslednje besede kraljici Elizabeti: Tiho sem ji zašepetal ...

D.Ži
09.01.2023 09:11

Med neštetimi rečmi, ki jih princ te dni razkriva o svojem zasebnem življenju, so tudi besede, ki jih je namenil mrtvi babici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Princ Harry te dni na polno trese sceno. V svoji avtobiografiji "Spare" (Rezerva), ki je nenačrtovano že izšla v Španiji, vojvoda Sussekški opisuje, kako je kraljici Elizabeti ob smrti zašepetal, da upa, da je srečna in da se bo ponovno srečala s princem Filipom, ki je umrl leto pred njo. Povedal ji je tudi, da jo občuduje, ker je svoje dolžnosti izpeljala do konca.

Profimedia

Harry je odpotoval na Škotsko na dan kraljičine smrti, da bi jo videl, potem ko je Buckinghamska palača objavila, da je resno bolna. Vendar mu ni uspelo priti do posestva, preden je umrla v starosti 96 let.

V ganljivem odlomku v svoji knjigi vojvoda opisuje, kako je za kraljičino stanje izvedel iz novic na televiziji BBC. Ob prihodu v Balmoral ga je pozdravila princesa Anne, ki ga je nato odpeljala v sobo, kjer je ležala mrtva kraljica.

Profimedia

''Z negotovostjo sem pohitel in jo zagledal. Ostal sem miren in jo nekaj časa pozorno opazoval. Šepnil sem ji, da upam, da je srečna in je zdaj pri mojem dedku. Rekel sem, da jo občudujem, ker je svoje dolžnosti opravila do konca. Platinasti jubilej, sprejem nove premierke ...'' pripoveduje Harry.

Harry je bil dolga leta kraljičin najljubši vnuk, njuni skupni trenutki so pogosto razveseljevali zveste privržence kraljeve družine. Vendar pa je Harry tudi oseba, ki je kraljici zabodla nož v hrbet.

Profimedia

Odkar je kraljica umrla, je šlo v odnosih princa Harryja in žene Meghan s kraljevo družino vse strmo navzdol. Medtem ko sta se sprta brata Harry in William v času babičine smrti skupaj pojavila v javnosti, so mnogi mislili, da je sprava na obzorju, a ubežniški kraljevi par se je odločil izdati škandalov poln dokumentarni film, zdaj pa še razvpito knjigo spominov, v katerih kraljevo družino ostro kritizirata in odkrito govorita o svojih odnosih z njenimi člani. Veliko živčnosti vlada tudi pred nocojšnjim televizijskim intervjujem, ki ga bo dal princ Harry pred uradnim izidom knjige. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta