Sinéad O'Connor nekoč razkrila pretresljiv razlog, zakaj si je vsa ta leta brila glavo

D.Ži
27.07.2023 11:26

Odšla je legendarna dublinska glasbenica, ki so jo mamine besede v mladosti močno zaznamovale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Včeraj je umrla irska pevka Sinéad O'Connor. Stara je bila 56 let. Ljudje se je spominjajo predvsem po legendarni izvedbi Princeove pesmi Nothing Compares 2 U, pa tudi po njenem značilnem videzu. Od trenutka, ko je v poznih 80-ih zaslovela, je imela Sinéad obrito glavo, kar je še danes redkost za ženske v šovbiznisu.

Profimedia

Nekateri so mislili, da je to njen zaščitni znak, da želi izstopati od drugih, vendar je že pred časom razkrila, zakaj se je odločila za tak slog. Prvič si je glavo obrila, ko je bila stara 20 let. V čustvenem intervjuju s televizijskim psihologom dr. Philom je povedala, da se je za to odločila, ker ni želela, da bi jo videli kot "lepo".

Profimedia

Bala se je, da bi bila izpostavljena "nevarnim namenom moških", če bi se jim zdela lepa. V govoru leta 2017 je Sinéad rekla, da ima njena sestra čudovite rdeče lase, vendar ji je mati v otroštvu govorila, da je grda in odvratna.

"In potem se je začelo ... Ko sem imela dolge lase, naju je predstavljala kot svojo lepo in grdo hčerko. Zato sem se ostrigla. Nisem hotel biti lepa. Nevarno je bilo biti lepa, ker so me zlorabljali, kamor koli sem prišla. Nisem hotela biti posiljena ali drugače zlorabljena, nisem se želela oblačiti kot dekle, nisem želela biti lepa," je dejala Sinéad.

Profimedia

Ohranila je to podobo, ker je želela, da bi se osredotočili na njen talent in glasbo, ne na videz. "Nekoč so me vprašali, ali bi si pustila dolge lase in nosila kratka krila, ker so želeli prodajati mojo spolnost. Tega nisem želela. Želela sem uspeti zato, ker sem dobra glasbenica," je dodala.

Ta slog je postal del njene identitete. "Ne bi se počutila kot jaz, če ne bi imela obrite glave," je dejala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta