Slovenski pevec v prometni nesreči skoraj izgubil življenje. Tako se spominja svojega "drugega rojstnega dne"

D.Ži
05.08.2022 11:10

Triindvajset let nazaj je vsa Slovenija spremljala zaskrbljujoče zdravstveno stanje Mirana Rudana, ki je med nesrečo z glavo močno udaril ob tla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Toliko let je že minilo, da smo skoraj pozabili na to. In najbrž je v redu tako, saj je bolje pomniti dobre, lepe stvari. Mnogi pa so se v četrtek med brskanjem po Instagramu, kjer so naleteli na objavo Mirana Rudana, v mislih preselili 23 let nazaj, ko je njegovo zdravstveno stanje bilo del dnevnih novic. Rudan je bil takrat sopotnik na skuterju, ki je trčil z avtom.

V nesreči je z glavo močno treščil ob tla. Čelade ni nosil, poškodbe so bile hude, nekaj časa je bil celo v komi in komaj je preživel. K sreči se je razpletlo dobro, na nesrečen dogodek pa ga danes spominjajo brazgotine na glavi. "4. 8. 1999 ... 23 let ... in moj drugi 'rojstni dan', saj sem se takrat ponovno rodil ... na tem mestu hvala vsem, ki ste takrat molili in stiskali pesti zame, da mi uspe in preživim ..." zdaj piše glasbenik, znan po številnih uspešnicah in sodelovanju v skupini Pop Design.

"Pazite nase in nikoli ne pozabite dati čelade na glavo, kadar ste na motorju, kolesu, skiroju, rolerjih ... jaz je takrat nisem imel ... sem pa imel več sreče kot pameti," je dodal Rudan in objavil tudi dve fotografiji, ki sta nastali nekaj časa po nesreči in okrevanju.



Ni pa to edina prometna nesreča, v katero je bil vpleten. Brskanje po starih medijskih objavah nas spomni, da je 27. oktobra 1999 Rudan na Tavčarjevi ulici v Ljubljani nehote povzročil smrt 47-letne kolesarke Majde Marije Kolenik, ki jo je zbil z odpiranjem avtomobilskih vrat.

Pobegnil je s kraja nesreče. Krivdo je vedno zanikal, po dolgih kazenskih postopkih pa je bil obsojen na osem mesecev zapora pogojnega na dve leti. Šele deset let po nesreči sta se sin in hčerka ponesrečenke z Rudanovo zavarovalnico pred sodiščem pogodila za odškodnino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta