Srhljiv spomin na preteklost: Harry in Meghan na divjem begu pred paparaci. A kaj se je res zgodilo? To pravi taksist

D.Ži
18.05.2023 11:27

Spomini na tragični večer, ko je umrla princesa Diana, še nikoli niso bili bolj živi. Njen sin in snaha sta se te dni tudi sama znašla sredi zelo nevarne vožnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nov teden, nova drama v življenju ubežniškega kraljevega sina. Novica o cestnem incidentu princa Harryja in vojvodinje Meghan s paparaci, ki bi se lahko končal tudi usodno, je bliskovito obkrožila svet.

Njun urad je izdal uradno izjavo, v kateri so razkrite podrobnosti avtomobilskega zasledovanja, ki se je zgodilo v New Yorku po podelitvi nagrad Woman of Vision, s katere so Harry, Meghan in njena mama Doria Ragland odšli s taksijem.

Profimedia

"Vojvodinja in vojvoda Sussekška ter gospa Ragland so bili vpleteni v skoraj katastrofalen avtomobilski lov s skupino izjemno agresivnih paparacev. Neusmiljeno zasledovanje, ki je trajalo skoraj dve uri, je skoraj povzročilo več nesreč, v katere so bili vpleteni drugi vozniki, pešci in dva policista," je sporočil tiskovni predstavnik para.

Profimedia

"Čeprav je javna osebnost povezana z določeno stopnjo javnega interesa, to nikoli ne bi smelo ogroziti posameznikove varnosti. Razširjanje teh fotografij, ne glede na sredstva, s katerimi so bile pridobljene, spodbuja zelo vsiljivo prakso, ki je nevarna za vse vpletene," piše v izjavi. 

Glede dogodka se je nato oglasila še policija. "V torek zvečer, 16. maja, je NYPD pomagala zasebni varnostni ekipi, ki je varovala vojvodo in vojvodinjo Susseška," je po poročanju BBC-ja povedal tiskovni predstavnik NYPD.

Profimedia

"Vojvoda in vojvodinja sta prispela na cilj in ni poročil o trčenju, klicih, poškodbah ali aretacijah," je sporočila policija.

Župan mesta New York Eric Adams je dejal, da sta bila lažje poškodovana dva policista in da bi bilo grozno, če bi med zasledovanjem življenje izgubil kak naključni mimoidoči. 

Profimedia

Taksist, ki je med incidentom vozil Harryja, Meghan in njeno mamo, je povedal svojo stran zgodbe. Trdi, da so navedbe o skoraj katastrofalnem lovu nekoliko pretirane in da paparaci niso bili agresivni.

"Bili so za nami, a so držali razdaljo. New York je eno najvarnejših mest, policija je na vsakem vogalu," je za BBC povedal taksist. Meghan in Harryja je opisal kot prijazna človeka, dejal pa je tudi, da sta bila videti živčna.

Profimedia

Incident je mnoge spomnil na tragični dogodek izpred 26 let, ko je v Parizu v prometni nesreči umrla Harryjeva mati, princesa Diana. Voznik je na begu pred vsiljivimi paparaci v pariškem tunelu izgubil nadzor nad avtomobilom in trčil v steber. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta