Ko je že kazalo na otoplitev odnosov, je princ Harry iz palače dobil elektronsko sporočilo, ki je pokvarilo vse

D.Ži
21.04.2023 11:35

Princ Harry ni prejel klica, v katerem bi ga oče osebno povabil na svoje kronanje. Neosebno sporočilo so mu poslali kar iz kraljevega urada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princ Harry se v domovino zagotovo vrača s cmokom v grlu. 
Profimedia

Bliža se 6. maj, velik dan za 74-letnega britanskega kralja Karla III., ki bo okronan za novega monarha. Toliko vsega je vezanega na ta datum, tudi številni upi o družinski spravi. Princ Harry (38) bo ob tej priložnosti iz ameriškega Montecita odpotoval v London, njegova žena Meghan (41) bo ostala v ZDA z otrokoma Archiejem (3) in malo Lilibet (1).

Toliko vsega je v zadnjih mesecih povedal o svoji družini, da mu ta skoraj zagotovo ne pripravlja toplega sprejema. 
Profimedia

Harry in Meghan sta si veliko obetala od družinskega srečanja v prinčevi domovini, a je zelo hladno in birokratsko sporočilo iz palače vse pokvarilo. "Zdelo se je, da bo vse skupaj zelo osebno, a v resnici ne bo," je dobro obveščen vir povedal za revijo People. Dodaja, da naj si, kar se odnosov med člani kraljeve družine tiče, raje ne obetamo preveč. Zdelo se je, da bo svečan dogodek prinesel tudi spravo med ubežniškim princem in kraljevo družino, kar pa se zdi vse manj verjetno. Srečanje bo najbrž ledeno kot polarna zima, piše nemški Bild. Vabila na kronanje svojemu najmlajšemu sinu namreč ni izrekel ali poslal kralj Karel osebno. Ne. Poslali so mu ga kar sodelavci iz njegovega urada, kar naj bi bil jasen signal. Zakoncema Sussex je tako postalo jasno, da dolgo pričakovanega spravljivega družinskega klica (še) ne bo, so za People povedali prinčevi prijatelji. Neka oblika komunikacije naj bi med sprtimi sorodniki tekla, zelo na daljavo in zmeraj preko posrednikov. A kanček upanja na "pozitivne pogovore" bojda še tli. "Ne gre toliko za ugled institucije, kot to, da bi sin moral podpirati očeta," meni prijatelj. 

Kralj Karel III. bo okronan na rojstni dan svojega vnuka Archieja. 
Profimedia

Po besedah ​​kraljeve biografinje Sally Bedell Smith je bila "največja želja" kralja Karla, da se princ Harry kronanja udeleži. Ne glede na rane, ki jih je odpadniški sin povzročil svoji družini z avtobiografijo Rezerva, razvpitim dokumentarnim filmom na Netflixu in brutalno kritičnimi intervjuji. Smith pravi: "On je njegov sin in ne morem si predstavljati, da si ga ne bi želel tam, ne glede na to, kako boleče stvari so bile izrečene."

Vojvodinje Meghan na kronanje ne bo. Bojda zaradi sinovega rojstnega dne. 
Profimedia

Kronanje bo potekalo naravnost na rojstni dan Harryjevega sina Archieja, kar navsezadnje ponuja Meghan "eleganten izgovor" za njeno odsotnost, meni Smith. Tako se bo nepriljubljena vojvodinja lahko izognila očitajočim pogledom in neprijetnim srečanjem, Harry pa se bo lahko v miru vsaj pretvarjal, da svojega očeta vendarle podpira. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta