(TOTI LIST) Časovnica škandalov in afer: Vroča pomlad s preiskovalnim novinarjem Peršem

Puka Lerš
30.01.2023 06:00

Kot kaže, se Luka Perš z zadnjim odmevnim razkritjem, zaradi katerega bomo morali slovenski volivci verjetno kmalu spet na volišča, ne bo ustavil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža Toti list

Bil je kandidat za murskosoboškega župana, sedaj je novinar, ki je zatresel balkanske medije. Tako vsaj pravijo na Novi24TV. Govorimo seveda o Luki Peršu, trenutno edinem pravem raziskovalnem novinarju v naši državi, ki je nedolgo nazaj uspešno razkril ozadje diplome nekdanjega vrhovnega sodnika Branka Masleše – kot je znano, se je slednji zaradi obremenilnih dokazov čez noč upokojil in tako zaščitil še ostale predstavnike globoke države v pravosodju -, sedaj pa je na sledi tako velike zgodbe, da bi lahko Slovenija še pred pomladjo ostala brez svojega premierja Roberta Goloba. O njej seveda že poročajo v regiji. "Tajni pakt: slovenski premier z državnim denarjem financiral Kurtijevo volilno kampanjo?! V igri je celo 100 milijonov evrov" je bil naslov škandalozne zgodbe, ki se je znašla na naslovnici srbskega Kurirja. "Albin Kurti obtožen za malverzacije težkih 100 milijonov evrov, vmešana slovenska družba Gen-i," pa je poročal srbski portal K1 Info. Kot je znano, gre za srbske medije, ki so tako kot Nova24TV, Demokracija, Planet TV, Domovina in Požareport nedavno podpisali partnerstvo o sodelovanju z našim uredništvom.

A kot kaže, se Luka Perš z zadnjim odmevnim razkritjem, zaradi katerega bomo morali slovenski volivci verjetno kmalu spet na volišča, ne bo ustavil. Kot pravi, želi širši slovenski javnosti dokazati, da je boljši od Bojana Požarja in Petra Jančiča, da nikoli ne uporablja pogojnika in da se informacije, ki mu jih dostavljajo iz stranke SDS, vedno izkažejo za resnične. "Nič me ni strah," dodaja Perš, ki nam je posredoval tudi časovnico škandalov in afer, ki jih bo do poletja razkril na svojem portalu.

Tako bo že v naslednjih dneh objavil zgodbo, da je stranka SD nepričakovano prodala svojo vilo v Levstikovi ulici v Ljubljani in da jo je s sredstvi, ki jih je prispeval ameriški milijarder madžarskega in judovskega porekla George Soros, odkupila kar predsednica te stranke in zunanja ministrica Tanja Fajon, ki bo v njej po novem služila dodaten denar s tečaji joge in meditacije za predstavnike vlade. Kot razkriva diplomatska depeša z oznako tajno, ki jo hrani Perš, pridobil pa jo je v Srbiji, naj bi šlo za posel, s katerim želijo Socialni demokrati dokončno skriti ozadje vile, ki je nekoč pripadala znani judovski družini. Do marca, ko se bo prah nad prvotnim razkritjem že polegel, bomo lahko prebrali tudi zgodbo, ki bo zatresla zlasti Levico. "Če ne prej, bo na tej točki razpadla Golobova vlada," napoveduje Perš. Kot nam je zaupal na kratko, se je dokopal do dokumentov, ki dokazujejo, da je Luka Mesec potomec Leona Rupnika. "Ko sem pridobil še las vodje Levice, torej njegov DNK, in ga v preverbo poslal enemu izmed zasebnih forenzičnih centrov, ki delujejo na območju Bosne in Hercegovine, sem ugotovil, da sem na pravi poti. Tukaj se bo pokazala vsa dvoličnost Luke Mesca in njegove skrajne levice," je jasen naš sogovornik.

A to še ni vse. Potem ko bo na svojem portalu objavil doslej največji intervju z direktorjem Nove24TV Borisom Tomašičem, "saj ima slednji po gostovanju na Televiziji Slovenija še marsikaj zanimivega za povedati slovenski javnosti", bo Perš ob koncu pomladi razkril še eno in edino resnico o Janezu Janši. Kot nam je uspelo izvedeti, že preučuje dokumente in fotografije, po katerih se Janša ni nikoli podal po poteh avnojske Jugoslavije v Jajce, saj je bil tedaj po njegovih informacijah na absolventskem izletu v Lepeni, prav tako pa bo zanikal tudi vsa levičarska natolcevanja o Janševem premoženju nepojasnjenega izvora, saj mu je uspelo ugotoviti, da si je predsednik SDS večjo vsoto denarja priigral že pred leti, ko je na Mavriciju po naključju izpolnil srečko tamkajšnje loterije.

Luki Peršu ob tej priložnosti obljubljamo, da ga bomo pri preiskovanju najhujših zgodb slovenske tranzicije zaščitili in mu tudi pomagali s svojimi novinarskimi izkušnjami. Ali bo tako kot Vida Petrovčič najprej prejel častno priznanje ZNP za življenjsko delo in potem še diamantni znak stranke SDS, pa nam ni uspelo izvedeti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta