(TOTI LIST) Janša: "To je dobra pridobitev za medij, ki je izjemno priljubljen, sploh pri članih naše stranke"

Dim Itrij
17.10.2022 06:00

Dobil bo tudi službeno vozilo Toyota Prius Plug-in Hybrid.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Z veliko slovesnostjo smo v petek zaznamovali prihod novega člana našega uredništva. Šampanjec je tekel v potokih, kozice s kanapejev so letele po zraku, pozno v noč smo se družili s kolegi z Nove24TV, Demokracije, Domovine, Siola, Požareporta, Planeta TV … "Bilo je nepozabno! Hvala vam za tole. Čestitke vam prenašam tudi od Vaska Simonitija. Danes se mi še ni javil, je pa bil sinoči, ko sem ga vozil domov, tako navdušen nad dogajanjem, da me je povabil še na en kozarec na Metelkovo. Si predstavljate?!" je svoje vtise naslednji dan v SMS-sporočilu zbral nekdanji minister v Janševi vladi Žiga Turk.

Tokrat smo medse dobili res eminentno osebo, človeka z dolgoletnimi izkušnjami na političnem, mednarodnem, osamosvojiteljskem, literarnem in medijskem parketu, tako da si drugačnega sprejema niti nismo upali zastaviti. Enostavno ni šlo za kogarkoli, za na primer nekega brezzveznega kandidata, za katerega bi najprej preverjali znanja in kompetence, da bi ga kasneje lahko izbrali med številnimi z razpisa, kar je sicer praksa, kadar iščemo nove sile. Dobili smo težkokategornika, pod katerim pade vsaka omejitev, četudi jo ščiti upravno sodišče. Dobili smo človeka za vse funkcije, človeka, o katerem se niti za trenutek ne sme dvomiti.

Novi Berufsverbot

"Moje delo v korist države, ki sem jo pomagal ustanoviti, traja več desetletij. Ob diplomatskem delu sem pogosto in v mnogih državah predaval in pisal o mednarodnih odnosih. Predaval sem na univerzah in inštitutih doma in v tujini. Čeprav so me v zadnjih dneh v Sloveniji znova žalili in blatili, na Javni agenciji za knjigo RS sem celo dobil prepoved poklica (Berufsverbot), je povabilo s Totega lista zame prav posebna čast, še večja od tiste, ko me je takratni premier Borut Pahor imenoval za posebnega odposlanca za zunanje zadeve zaradi moje znamenite knjižice s telefonskimi številkami," je dejal novi vodja notranjepolitične in zunanjepolitične redakcije na Totem listu, ki bo zdaj s kontakti pomagal tudi našim novinarjem.

Kako bo videti njegova pomoč v uredništvu, je pokazal kar na zabavi dobrodošlice, ko je odprl svojo beležnico ter poklical v Kijev in Teheran. "Strahopetni novinarji RTV Slovenija tudi po povabilu Uroša Urbanije ne želijo v ti dve državi in si izmišljujejo neke izgovore, češ da nimajo varnostnega svetovalca oziroma da je Iran popolnoma zaprt za novinarje. Bomo videli, samo da pogledam, kje imam tisto telefonsko, aha, tukaj je, Ali Hamenej ... Bom uredil," je napovedal novi urednik pred navdušenimi gosti. V tistem trenutku je v protokolarno dvorano Totega lista vstopil predsednik SDS Janez Janša, ki je takoj dejal, da je z odločitvijo dolgoletnega političnega sopotnika, da se pridruži ekipi Totega lista, nadvse zadovoljen. "To je dobra pridobitev za medij, ki je izjemno priljubljen, sploh pri članih naše stranke. Sicer pa lepa, prijetna zabava," je dejal. Presenetljivo sproščen se je naši veliki pridobitvi celo opravičil, da je moral zapustiti SDS, potem ko ga pred leti ni povabil v vlado v senci in namesto njega izbral Milana Zvera. "Janez, v redu je. Hvala ti," mu je ta odvrnil, medtem ko so gostje glasno zaploskali.

Novi urednik v naši medijski hiši 
Toti List

Naš težkokategornik je, čeprav je bil v središču pozornosti in je zgradil moderno Slovenijo, ostal sila skromen. Tako je odgovornemu uredniku Totega lista v intimnem pogovoru ob robu prireditve dejal, da "o sebi sam ne želim razpravljati, o meni govorijo zgodovinski in drugi viri, ocene sodobnikov in kolegov, moje knjige", zbranim na slovesnosti pa je prav tako ponižno najavil: "Nimam posebnih ambicij ali zahtev in ne potegujem se za noben položaj, sem pa pripravljen delovati v korist države. Ker v njeno korist poleg medijev SDS še posebno izrazito deluje Toti list, je bil pristanek na njihovo vabilo logičen, pričakovan in utemeljen." Grobo odstranitev s položaja direktorja agencije JAK naš novi urednik sicer razume kot maščevanje sedanjega predsednika vlade: "Robert Golob je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Golobov načrt je spraviti Slovenijo v težave, pa naj nas stane, kar hoče."

Sramotno ravnanje ministrice

Da bi vsaj malenkost ublažili sramotno ravnanje ministrice za kulturo Aste Vrečko, ki ne razume vloge in pomena tega človeka za nacijo, je predsednik nadzornega sveta družbe Toti list Jožef J. Erovšek stopil na oder in najavil: "Nadzorni svet je danes novemu sodelavcu omogočil več bonitet, ki jih novinarji in uredniki Totega lista sicer nimajo. Tako bo dobil službeno vozilo Toyota Prius Plug-in Hybrid, ki ga bo lahko uporabljal tudi v zasebne namene, če bo treba, bo lahko šel kdaj z njim tudi v trgovino po pralni prašek, metlo, smetišnico in papirnate brisače. Vozilo bo lahko koristila tudi Marjetica Ana - seveda brez vseh omejitev. Tudi službeni šofer bo na voljo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta