(TOTI LIST) Vodstvo s protiofenzivo nad zaposlene: Ekskluzivna izpoved varnostnika na TV Slovenija

Jadranka Trstenjakova
12.09.2022 06:00

Varnostnik je voditelja Odmevov Igorja E. Berganta pospremil iz studia in se postavil pred vrata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Bilo je v četrtek pozno zvečer, ko je našega novinarja poklical varnostnik, ki po navodilu direktorja javne televizije Uroša Urbanije 24 ur na dan stoji pred studiem na Kolodvorski, da ne bi vanj vstopil kdo od nepovabljenih gostov. "Nekaj čudnega se dogaja. V studiu ni bilo še nikogar, luči so komaj prižigali, ko so se pred vrati kar naenkrat pojavili generalni direktor, Bojan Požar, tisti pesnik, ki se je osmešil v oddaji Milijonar, pa zgodovinar, ki ga obožujejo v Janševi stranki, Jadranka ..." je našteval varnostnik v ekskluzivnem pogovoru za Toti list. In nadaljeval: "Če sem jih prav razumel, so se drli nekaj v smislu, da jih je zdaj jebeno več kot njih, ampak sem vseeno ravnal, kot mi je naročil Uroš (Urbanija, op. a.). Bili so jezni, češ, ali vem, s kom imam opravka, da me bodo diskreditirali, da vedo, od kod prihajam, da mi bo še žal in podobno. Ampak jih vseeno nisem spustil v studio. No, potem se je kar naenkrat pojavil še Uroš, za njim pa, pazite to, nihče drug kot Janez Janša. Takrat so se strasti na srečo umirile, vrata sem seveda odklenil in zbrani so lahko vstopili v studio."

A kot nam je povedal varnostnik, so se šele takrat stvari začele resno zapletati. Ker je bilo do začetka Odmevov še slabih 15 minut, se je pred studiem pojavil voditelj Igor E. Bergant z osrednjim gostom, predsednikom vlade Robertom Golobom, s katerim bi se bila morala pogovarjati o stotih dneh vlade. Urbanija je nekoliko zardel, nam je zaupal varnostnik, in nervozno skočil do voditelja z besedami: "Igor, Igor, moj Igor, brez skrbi. Vse je pod kontrolo. Bomo kar mi prevzeli tokratno oddajo." Bergant je bil vidno zmeden, nato pa je ob Uroševih besedah, "da bo Odmeve tokrat odvodil naš Bojan", še vidno prebledel. Protestiral je tudi Golob, je pojasnil varnostnik, a so ga takoj pomirili z besedami, da Janša, ki se je vmes že namestil za studijsko mizo in se cinično nasmehnil, ne bo komentiral vladnih sto dni, pač pa bo s sovoditeljem Pirkovičem debatiral zgolj o referendumski pobudi proti zakonu o RTV in o njegovi SDS, ki se že dolgo bori proti politizaciji Radiotelevizije Slovenija in proti bohotenju javnega sektorja, tudi tako, da svoje kadre kot po tekočem traku zaposluje na Kolodvorski.

"Igor, pojdi domov, dajem ti za nagrado mesec dni dopusta. Če želiš, ti sofinanciramo tudi Bali ali pa Egipt, ker smo res ponosni nate. Namero podpirajo tudi Peter Gregorčič, Slavko Kmetič, Jožef Jerovšek in Vane Gošnik iz programskega sveta ter Borut Rončevič iz nadzornega sveta," se je nato oglasil generalni direktor Andrej Grah Whatmough in si zapel suknjič, odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik pa ga je zgolj potrepljala po ramenu in dejala: "Igor, jaz, vodstvo in stranka smo ti hvaležni, da ne delaš scene. Potem te peljem na kavico. Z mlekom. Varnostnik, pospremite ga do avtomata za kavo." In sem ga moral pospremiti, nam je pojasnil varnostnik. A še preden ga je potisnil skozi vrata, je vidno šokiran Bergant uspel vprašati: "Kaj pa delajo preostali tipi tukaj?" "To so tvoji kolegi, Igor, največji profesionalci na TVS," mu je zdaj že res vidno nervozen odvrnil Uroš in nadaljeval: "Povem ti, potem pa prosim pojdi. Saj ne bi bil rad novi Marcel, ne? No, Pričevalci našega doktorja Jožeta Možine bodo postali del Odmevov, pred športom in kulturo. Kolega Jožko bo imel že tokrat v studiu izjemnega človeka, vojnega veterana, ki je likvidiral kakšnih 130 partizanov. Generalni pa se na koncu oddaje ne bo več opravičeval gledalcem zaradi vdorov tvojih komunajzarskih levosučnih aktivističnih kolegov novinarjev v studio, pač pa se bo plačnikom RTV-prispevka zahvalil, da podpirajo njegovo vodstvo pri nujnih spremembah na televiziji. In takrat bomo vsi stopili ob njega ter odpeli Zdravljico. Studio ni več vaš, zdaj bo naš, po novem bodo plapolale tudi rumeno-modre zastave."

Varnostnik je nato Berganta pospremil iz studia in se postavil pred vrata. Slišal je, kako se je Rebernikova postavila h Golobu in mu dejala: "Spoštovani predsednik vlade, jaz, vodstvo in stranka smo vam hvaležni, da ste ostali v studiu. Naš Bojan je pripravil kar nekaj zanimivih vprašanj. Sem preverila, večine zgodb, o katerih bosta govorila, si tokrat ni izmislil, tako da ste lahko brez skrbi. Potem vas peljem na kavico. Z mlekom." Zadnji incident se je po pripovedovanju varnostnika zgodil, ko je Igor Pirkovič med cepetanjem protestiral, zakaj pa on ne vodi Odmevov: "Izkazal sem se s scenariji za državne proslave, s predvolilnimi soočenji, ko so skoraj vsi gosti zapustili studio, z Areno, nihče ne postavlja takšnih vprašanj kot jaz, nihče ne daje takšnega intelektualnega videza s snemanjem očal kot jaz, pa še na Trstenjakovi me imajo najraje!" Hitro je do voditelja pristopila Rebernikova in mu odvrnila: "Igor, jaz, vodstvo in stranka smo ti hvaležni, da ne delaš scene. Potem te peljem na kavico. Z mlekom. Pa nekaj idej za besedilo nove himne za SDS imam zate."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta