(TOTI LIST) Ruska vohuna delala za slovensko levico!

Puan Jerón
06.02.2023 08:50

Sovo so prepozno obvestili, da gre za "naša" človeka, ta pa je vmes že po nerodnosti obvestila specializirano državno tožilstvo in Nacionalni preiskovalni urad

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Ker je jasno, da so pri nas za vse podlosti odgovorni na levem političnem polu, kjer gospodarijo globoka država, udbomafija in drugi ostanki komunizma, je popolnoma jasno tudi, da sta ruska vohuna delala za slovensko levico. Kaj je bila njuna naloga pri destabilizaciji domoljubne desnice, naši analitiki tačas še ugotavljajo, že zdaj pa je jasno, da je vsaj eno umetniško sliko kupil tudi Milan Kučan. Ker vse okoliščine delovanja vohunskega para, ki je menda prišel iz Argentine, še niso znane, smo na pomoč poklicali najbolj pronicljive razlagalce slovenske stvarnosti. "Vaši tezi, da je par povezan z nekdanjo službo državne varnosti, lahko le pritrdim," nam je v obširnem telefonskem pogovoru dejal analitik Jože Jerovšek. "Že dejstvo, da je par prišel iz Argentine, dokazuje, da so med slovenskimi državljani želeli ustvariti nestrpnost do te države, ki je gostoljubno sprejela največje slovenske patriote, kakor tudi domoljube iz drugih držav, kot je Nemčija. Tako bi se ustvaril strah pred Argentinci," je pojasnil Jerovšek, ki ne izključuje niti možnosti povezav med vohunoma, Rusko dačo in predsednico republike Natašo Pirc Musar. "Vse je možno v tem temačnem svetu vohunstva," je dodal.

Tudi Aleš Hojs, eden najbolj umirjenih, treznih in spoštljivih analitikov, je tokrat izgubil živce: "Res je, gre za zaroto levice! O tem, da sta vohuna delovala po naročilu globoke države, Večer, denimo, ni poročal. Ogaben cajtng, vam rečem. Hvaležen sem Totemu listu, da je razkril zaroto levice in Rusije zoper našo državo." Naši analitiki pa niso mirovali. Ker je vohunski par najel prostore v stavbi Lesnine, so nemudoma prišli do sklepa, da jim je prostore zagotovila levica, saj so stavbo zgradili v mraku socializma in najbrž že takrat načrtovali, da bodo v njej delovali obveščevalci iz komunističnih držav. Zdaj je jasno, zakaj poslovnih prostorov nista najela v modernih stavbah, dodajajo naši analitiki, ki povrh vsega sumijo, da je vohunska galerija v času zdajšnje vlade prejela za več milijonov evrov nepovratnih sredstev.

So pa naše preiskovalce sile tranzicijske levice že poskušale speljati na napačno sled, saj se jim je približal moški, ki se je predstavljal za "sodelavca ameriške službe na tri črke". Poskušal nam je prodati zgodbo, da vse poti vodijo v SDS, saj je Lesninino stavbo zgradilo SGP Grosuplje, hkrati pa da je SDS tesen zaveznik Madžarske in Viktorja Orbana, ti pa tesni prijatelji Vladimirja Putina in Rusije, zaradi česar je jasno, da sta delala za desnico. Še več, s šepetajočim glasom nam je, ko smo zamenjali že štiri lokale ter z javnim prevozom prekrižarili pol Ljubljane, na Zmajskem mostu dejal: "Vpletena je Argentina, kjer ima SDS odlične zveze. Raziskujte dalje. Več vam ne smem povedati." A tem za lase privlečenim štorijam nismo nasedli in "globoko grlo" odpravili z besedami, "naj kar lepo pozdravi Luko Mesca ali pa Tanjo Fajon".

Po naših informacijah, ki smo jih dobili tudi s partnerskega portala in partnerske televizije, v vladi tačas vlada izredno stanje, saj novica o prijetju nikakor ne bi smela na plano; Sovo so namreč prepozno obvestili, da gre za "naša" človeka, ta pa je vmes že po nerodnosti obvestila SDT in NPU. Predsednik vlade Robert Golob je namreč pričakoval, da bosta vohuna izročena vladi, kjer bi ju zaposlili kot strokovnjaka za varnostna vprašanja. O aferi bomo seveda še naprej poročali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta