(TOTI LIST) Velika humanitarna akcija za Petrol, na koncertu tudi Vili Kovačič!

Pada Drobne Nopović
27.06.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko so iz Petrola sporočili, da bo regulacija cen pogonskih goriv znižala dobiček skupine, so se nam lastniki in vodstveni kadri te uspešne slovenske družbe močno zasmilili. Ker gre državljanom, zlasti tistim na robu revščine, ob vsesplošnih podražitvah tako dobro v življenju, da nimajo kam z denarjem in z veseljem polnijo svoje prazne želodce, pardon, rezervoarje na rdečih pumpah, smo se odločili, da zaženemo veliko humanitarno akcijo za družbo Petrol.

Kako lahko torej pomagamo poslovodstvu, delničarjem in Andreju Vizjaku, da se vrnejo k večmilijonskim dobičkom? Najprej tako, da nemudoma pišete vladi Roberta Goloba, da odpravi socialistično regulacijo cen goriv na vseh črpalkah ter da se vlada takoj odpove trošarinam, DDV-ju in drugim dajatvam ter jih preusmeri neposredno k naftnemu trgovcu. Prav tako bomo na ljubljanski Gregorčičevi ulici skupaj pozvali vlado, naj nemudoma odpokliče tržne inšpektorje in ustavi preiskavo Agencije za varstvo konkurence.

Ker to najbrž ne bo dovolj, da bi preprečili znižanje večmilijonskega dobička skupine, bo v okviru humanitarne akcije potekalo tudi zbiranje zamaškov, ki jih bo Petrol lahko kasneje pretopil v nafto, prav tako pa bo odprta brezplačna telefonska številka 080 22 66, na kateri boste lahko del plače namenili obubožanemu naftnemu trgovcu. Če se dobiček skupine do 15. julija ne bo vrnil na raven, kot jo pričakuje poslovodstvo, se bo začel drugi del humanitarne akcije, po kateri se boste najprej pripeljali na bencinsko postajo, virtualno natočili poln rezervoar in ga vseeno plačali.

Poleg tega bomo organizirali tudi humanitarni koncert, ki se bo odvil ob Petrolovih skladiščih v Ljubljani in na katerem bodo nastopili predsednica uprave Nada Drobne Popović ter člani vodstva Matija Bitenc, Jože Bajuk, Jože Smolič in Zoran Gračner. Kot poseben gost bo na veliki oder stopil Vili Kovačič, ki bo zbranim predstavil referendumsko pobudo za zaščito Petrola na način, da bi v prihodnje postal edini ponudnik goriva, elektrike in ostalih energentov na slovenskih tleh, torej monopolist na domačem trgu. Ob podpisu referendumske pobude si boste lahko že za 30 evrov nabavili tudi uniformo črpalkarja, ki vam bo zagotovo prišla prav ob naših akcijah, s tem pa boste denar namenili humanitarnemu skladu za Petrol.

Sicer pa boste že v tem tednu lahko na črpalkah podpisali posebno humanitarno zavezo, po kateri boste vse življenjske potrebščine od zdaj kupovali izključno na Petrolovih pumpah ob nedeljah, ne pa tudi pri drugih trgovcih z živili in ostalimi potrebščinami med tednom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta