Umrl nepozabni zvezdnik Evrovizije, le nekaj dni po upokojitvi: Njegova skladba velja za eno najslabših v zgodovini popa

D.Ži
03.06.2024 13:57

Po sedmem mestu na največjem evropskem glasbenem tekmovanju je skupina ustvarila nove plesne uspešnice, ki pa so močno delile mnenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Colin Gibb, pevec, ki je z britansko pop skupino Black Lace leta 1979 zastopal Združeno kraljestvo na Evroviziji, je umrl le nekaj dni po upokojitvi, star 70 let.

Z Black Lace je v Leedsu rojen glasbenik zaslovel na največjem evropskem glasbenem izboru, kjer je štiričlanska zasedba s skladbo Mary Ann na koncu pristala na sedmem mestu. 

Po Evroviziji so nadaljevali z nizom novih pesmi za zabave, vključno z uspešnico "Agadoo", ki velja za eno najslabših pesmi vseh časov, skupaj z "Do the Conga" in "Hokey Cokey". 

Gibbova žena, Sue Kelly, je v nedeljo z javnostjo delila novico o njegovi smrti in na Facebooku zapisala: "S srce parajočo novico vam vsem sporočam, da je moj najdražji mož Colin Gibb umrl danes popoldne." Dodala je še: "Ljubim te, Colin, 22 let si živel svoje sanje o Agadooju, v četrtek bi se morala upokojiti v Španijo, bil si tako srečen, tako si se veselil najinega novega življenja, zdaj pa te ni več."

Uradna stran skupine Black Lace je prav tako potrdila novico o Gibbovi smrti in zapisala: "Z veliko žalostjo sporočamo, da je nenadoma umrl naš veliki prijatelj Colin Gibb." Colin je bil skupaj z Alanom Bartonom eden od ustanoviteljev Black Lace. "Njegovi družini in prijateljem bi radi poslali vso našo ljubezen in podporo v tem izjemno težkem času," sporočajo preostali člani skupine. 

Gibb je bil član skupine Black Lace z najdaljšim stažem, saj se je pridružil leta 1953. Od leta 2002 je zabaval  turiste na Tenerifu, v glavnem v priljubljenih letoviščih Los Cristianos in Playa de las Americas. Šele pred kratkim je napovedal svojo upokojitev in 13. maja objavil izjavo, v kateri je zapisal: "Vsega lepega je enkrat konec."

Medtem ko je bila "Agadoo" nedvomno najuspešnejša pesem skupine, jo je komisija glasbenih avtorjev leta 2003 izglasovala za najslabšo pesem v zgodovini popa, nekoč jo je britanski Radio 1 celo prepovedal, ker ni bila "kredibilna".

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta