V gorah pogrešan zvezdnik Oceanovih 13. Iskalno akcijo ovira zelo slabo vreme

19.01.2023 10:11

Julian Sands je očitno preslišal opozorila policije in se želel povzpeti na goro Baldy. Tam se je za njim izgubila vsaka sled.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kaj se je zgodilo z njim? Je sploh še med živimi? Vprašanja, ki si jih te dni postavljajo svojci in reševalci znanega britanskega filmskega igralca Juliana Sandsa, ki se ga najbolj spomnimo iz filma Oceanovih 13. Nesrečnega 13. januarja se je v Kaliforniji odpravil na pohod na goro Baldy. Tam se je za njim izgubila vsaka sled, zdaj 65-letnik velja za pogrešanega.

Profimedia

Prijavo o pogrešanem pohodniku je policija prejela ob 19.30 na dan izginotja. Iskalna akcija je stekla takoj, a večjih rezultatov še ni obrodila, saj so zaradi slabega vremena v soboto iskanje morali prekiniti. Na policiji so pojasnili, da bodo nadaljevali takoj, ko bo vreme to dopustilo.

Profimedia

Prav na tem območju že nekaj dni iščejo še enega moškega. Gre za območje visokega tveganja, na kar je policija opozarjala že ob nastopu slabega vremena.

Profimedia

 "V zadnjih štirih tednih smo se odzvali na 14 iskalnih misij na Mount Baldyju in okolici," so sporočili na facebooku. Dva pohodnika vzpona v izjemno zahtevnih razmerah nista preživela, saj se je sneg spremenil v led, nevarnost zdrsov pa se je s tem še povečala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta