(VIDEO) Umrl 35-letnik, ki nam je v priljubljenem talentšovu s petjem vzel dih: Boril se je do konca, kolikor je mogel

D.Ži
10.11.2023 09:49

Leta 2017 so mu povedali, da ima raka na možganih. Od takrat je poskušal pomagati drugim in sebi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Žalostna novica iz sveta estrade. Avstralski televizijski zvezdnik in pevec Johnny Ruffo je umrl v starosti 35 let po dolgem boju z možganskim rakom. Ruffo je zaslovel v resničnostnem šovu X Factor, nato pa je začel igrati v seriji "Home and Away".

Po diagnozi leta 2017 se je lotil številnih humanitarnih akcij, s katerimi je zbiral denar za osveščanje javnosti o tej zahrbtni bolezni, piše BBC. 

Umrl je obkrožen z ljubljenimi, je njegova družina zapisala v izjavi na Instagramu.  "Boril se je vse do konca in se boril, kolikor je mogel," so zapisali. "Tako lepa duša, ki bi lahko dala še toliko več," so dodali. 

Spominjali se ga bodo kot "nadarjenega, očarljivega in včasih predrznega fanta", so dodali. Tudi nekdanja voditeljica X Factorja in članica skupine Spice Girls Mel B je med tistimi, ki so njegovi družini izrekli sožalje.

Dannii Minogue je na Instagramu zapisala: "Najsrčnejši fant. Njegov glas, nasmeh in plesoča stopala bodo mnogi pogrešali."

Ruffo se je rodil v Perthu v Zahodni Avstraliji in je delal kot betonar, preden je leta 2011 zablestel v tretji sezoni X Factorja. Izdal je več singlov, zmagal v šovu Zvezde plešejo in tri leta igral kot Chris Harrington v seriji "Home and Away".

Ruffo je svojo kariero ustavil po diagnozi leta 2017. Po dveh letih zdravljenja je dosegel remisijo, vendar se je rak leta 2020 vrnil.

V lanskem intervjuju je Ruffo razkril, da bo njegova diagnoza usodna. "Povprečna pričakovana življenjska doba bolnika je tri leta. Zame je zdaj pet let, tako da že zmagujem," je povedal za Channel 10.

"V nekem trenutku me bo dohitelo ... Moj cilj je pomagati čim več ljudem," je dejal. Za seboj je pustil užaloščeno parnerko Tahnee Sims.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta