(VIDEO) Večerov podkast z Bilbi, ki je iskreno razkrila: "Zato sem se umaknila s slovenske scene. Z užitkom ..."

Denis Živčec Denis Živčec
08.11.2023 09:19

Maja Pihler Stermecki pravi, da druge skladbe Hvala za vijolice zagotovo ne bo več napisala. Bo pa kaj drugega. V Večerovem podkastu je spregovorila o razlogih, zakaj se je Bilbi umaknila v svoj barviti svet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Ta nepričakovana in nenačrtovana pavza je bila dolga, a je zanjo krivo marsikaj," pravi Bilbi.
Večer

Prej se je na sceno vrnila Abba, na Bilbi je bilo treba še malce počakati. In pogrešali smo njeno barvitost, iskrivost, in skladbe, v katerih vselej najdemo tudi delček svoje zgodbe. Dolge luči se imenuje njena nova, opaža, da smo kot družba trenutno podobni srni, ki je sredi ničesar zmrznila pred avtomobilskimi žarometi. V Večerovem podkastu smo jo vprašali, kakšna je vrnitev. Kot skok v mrzlo vodo? "Ta nepričakovana in nenačrtovana pavza je bila dolga, a je zanjo krivo marsikaj. Še znam plavati, voda je mrzla, a se naučiš uživati in čofotati v tem mrazu. Mrzla voda te tudi malce stisne in si zato videti mlajši. Prepuščam se hladnim valovom, brez problema," je odvrnila umetnica, ki je medtem postala tudi mamica "malemu gusarju". 

Spomnila se je tudi let, ko je študirala muzikal na Dunaju in ustvarjala v Berlinu. "Veliko bolje sem se počutila v Nemčiji. Obožujem Dunaj, kjer sem študirala in nekaj časa delala, pravo svobodo pa sem začutila v Berlinu. Na Dunaju sem se zmeraj počutila kot tujka, v Berlinu, kjer sem bila med samimi tujci, pa se nikoli nisem počutila tako. Bili so radovedni, od kod prihajam, na Dunaju pa so zavili z očmi, češ, ah, ti Slovenci ... Stala sem na tramvaju, ko me je poklicala mama, s katero sem govorila slovensko, pa so me gospe v krznenih plaščih gledale postrani. Ni šlo za konflikt, a počutil si se nekako manjvrednega. V Berlinu sem bila zgolj ena od mnogih - in to, da sem iz Slovenije, se jim je zdelo zanimivo. Pa takrat Dončić in Roglič še nista bila tako znana," je povedala.

Pokomentirala je tudi aktualno mariborsko glasbeno sceno, napovedala nov album Zakrpani, in razkrila, da ji v luči izraelsko--palestinskega konflikta gre na živce tudi to, da je Bilbi. Bilbi je namreč hebrejsko ime Pike Nogavičke. Kaj vse nam je še povedala, prisluhnite v novem barvitem Večerovem podkastu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta