Za prijavo v program Seeds for the future le še nekaj dni

. .
27.10.2023 09:03

Panoga informacijsko-komunikacijske tehnologije se hitro razvija, vzporedno pa se spreminjajo tudi poslovni modeli in potrebe uporabnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Povpraševanje po tehničnih talentih je veliko, opaziti pa je razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu. 

Da bi zapolnili vrzel med teorijo in prakso ter med mladimi v Sloveniji spodbudili razvoj tehnoloških talentov, Huawei organizira brezplačni program Seeds for the Future, s katerim si prizadeva navdihniti lokalne talente, izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor IKT ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti. V Sloveniji bo program potekal že četrto leto zapored in tako še naprej spodbujal razvoj tehnoloških talentov, bodočih digitalnih, IKT-strokovnjakov in voditeljev. Globalni program Seeds for the Future sicer od leta 2008 vključuje več kot 15.000 študentov iz več kot 140 držav in regij.  

Najboljše bodo nagradili tudi z izletom na Kitajsko 

Letos bo Seeds for the Future v Sloveniji potekal med 6. in 13. novembrom 2023, k prijavi v brezplačni spletni program pa so vabljeni študenti in študentke iz slovenskih fakultet. Gordana Kisilak, nacionalna koordinatorka programa Seeds for The Future za Slovenijo, je poudarila, da mladi za svoj razvoj in napredek potrebujejo ambiciozno okolje, ki jih aktivno vključuje v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev. »Za našo digitalno prihodnost je ključnega pomena, da inovativnost in mlade talente spodbujamo sočasno. V okviru programa Seeds for the Future smo vzpostavili dolgoročen sistem prepoznavanja in razvijanja talentov, ki jih tako v Sloveniji kot tudi drugod brez dvoma ne primanjkuje. Letos bomo program pri nas izvedli že četrtič. Pomembno je, da mladim talentom damo priložnost in spodbujamo na poti strokovnega razvoja. Vsi udeleženci, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, najboljše iz letošnje generacije pa bomo peljali tudi na študijski izlet na Kitajsko.« 

»Sodelovanje v programu Seeds for the Future 2022 je bila odlična izkušnja. Program ponuja širok spekter priložnosti. Delitev znanja z uporabo novih, inovativnih učnih metod je bila zame ena najpomembnejših. Pridobila sem nova znanja na področjih trendovskih tem, kot so 5G, umetna inteligenca, računalništvo v oblaku in kibernetska varnost. Skozi program smo imeli tudi priložnost spoznati strokovnjake z različnih področij, se naučiti razvijati in predstaviti tehnološko podprt poslovni načrt. Imela sem tudi priložnost izboljšati svoje vodstvene sposobnosti med tekmovanjem Tech4Good,« je o svoji izkušnji povedala Simona, ki se je programa udeležila lani.  

Globalni natečaj Tech4Good 

Dodatna motivacija za sodelovanje v programu Seeds for The Future je tudi sodelovanje v globalnem natečaju Tech4Good, kjer se pomerijo ekipe iz celega sveta. Slovenska ekipa bo dobila tudi letos priložnost, da razvija svojo idejo v lastnem projektu Tech4Good s pomočjo mentorja. Najboljše tri ekipe na svetu pa se se bodo tudi letos potegovale za zagonska sredstva v višini 100.000 USD.  

Prijava v program Seeds for the Future je brezplačna, vabljeni pa so študenti in študentke slovenskih fakultet, ki jih tovrstne teme zanimajo. Za prijavo je potrebno priložiti življenjepis, potrdila o akademskih dosežkih in motivacijsko pismo ali predstavitveni video dolžine 3 minut. 8-dnevni program bo potekal preko spleta v dopoldanskem času med 6. in 13. novembrom 2023 (3-4 ure na dan). Za več informacij o programu v Sloveniji in pošiljanje prijav se lahko obrnete na huaweislovenia@huawei.com s pripisom Seeds for The Future. Prijave se zaključijo 30. oktobra. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.