Zaenkrat jim kaže zelo dobro: Bo slovenska fantovska skupina na Evroviziji zastopala San Marino?

02.02.2024 10:44

Člani skupine Booom! so blesteli na lanskih Melodijah morja in sonca, pot na Evrovizijo v času, ko Eme ni, iščejo po mednarodni poti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Melodije morja in sonca 2023 so bile skoraj njihove, saj so osvojili drugo mesto.  
Aleš Rosa

Slovenski gledalci letos na izbor evrovizijske predstavnice nismo imeli prav veliko vpliva, saj je TV Slovenija Raiven izbrala interno, po razpisu, s katerim se zdaj ukvarja protikorupcijska komisija, nekateri slovenski glasbeniki pa so se iskanja možnosti za preboj na Pesem Evrovizije lotili bolj ... mednarodno. 

Fantovsko skupino Booom! poslušalci vse bolje poznate, nenazadnje je na lanskih Melodijah morja in sonca s skladbo Portoroško sonce pritegnila veliko pozornosti in se uvrstila na visoko drugo mesto. Luko, Patrika in Matevža, sina naše uspešne evrovizijke Nuše Derenda, evropski festival očitno zelo mika. A ker Eme ni, je treba pot do tja iskati pač drugje. Po avdiciji so bili sprejeti na predizbor za Una Voce per San Marino, piše portal Evrovizija.com. Gre za sanmarinski evrovizijski predizbor. Miniaturna državica nima dovolj svojih izvajalcev, zato predstavnike vsako leto išče v tujini. San Marino je tako postal nekakšno "odprto okno" za tiste, ki bi radi doživeli izkušnjo evrovizijskega nastopa. 

Booom! so se nekoč predstavili tudi na šovu Slovenija ima talent, a nekako ni uspelo. 
Pro Plus

Kot so povedali za Evrovizija.com, je njihova avtorska pesem v angleškem jeziku prepričala žirijo, zato se je ta odločila, da jih pošlje v naslednji krog. 20. januarja 2024 so odpotovali na eno od avdicij v San Marino, kjer se je žiriji, v kateri so bili svetovno znani italijanski producenti, predstavilo več kot 750 glasbenikov iz različnih držav. Pesem so pred žirijo odpeli v živo in pustili zelo dober vtis. Kasneje, ko so se že vrnili v Slovenijo, so prejeli novico, da so v polfinalu, med 90 najboljšimi. Polfinalni nastop jih čaka 15. februarja. Šlo naj bi za živahno melodijo, prilagojeno tujim trendom. Končno odločitev bodo v San Marinu sprejeli 24. februarja. 

San Marino je sicer ena manj uspešnih evrovizijskih držav. Na izboru je sodeloval že trinajstkrat, v finale se jim je uspelo prebiti trikrat, njihova najboljša uvrstitev je 19. mesto iz leta 2019. Morda pa prav slovenski fantje popravijo to malce kislo statistiko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta