Zavarujte svojega kosmatinca, da bodo sprehodi brezskrbni

Zavarovanje za hišne ljubljenčke krije stroške veterinarja, ki nastanejo pri oskrbi zaradi nezgode, zastrupitve ali bolezni psa oziroma mačke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Saj veste, kdaj je pes najbolj priden? Takrat, ko se vrne s sprehoda, na katerem je zares užival. Ni lepšega kot v toplem pomladnem popoldnevu preživeti s svojim štirinožnim prijateljem uro ali dve v naravi, kjer lahko teka po travnikih, ovohava cvetove in grmičke, pušča svoje »zapise« na vsakem deblu in se igra s travniškimi žužki.

Klopi niso le nadloga, prenašajo tudi bolezni

Ko se prijetno utrujeni vrnemo domov, pa se lahko začne lizati in gristi po nežni koži na trebuhu ali notranjem delu stegna ali se s tačko intenzivno praska po bradi. Toplejši dnevi so prebudili tudi male črne nadloge, zato, ko se vrnete domov, preverite, ali ima pes klopa ali bolhe.

Če ima pes klopa, mu ta lahko prinese anaplazmozo, boreliozo, na slovenski obali in južneje še babeziozo.

Če kača ugrizne psa, takoj k veterinarju

Čeprav lepo vreme kar kliče po sprehodu, lahko v naravi na naše kosmatince prežijo številne nevarnosti. Na manj obljudenih krajih bodite previdni, da se pes ne približa kači, ki se sonči med skalami, ali pomotoma ne zaužije česa strupenega, gosenice ali šmarnice.

Psa morate čim bolj umiriti, ker mirovanje upočasni širjenje strupa z mesta ugriza v krvni obtok. Rane ne povezujte, psa raje odnesite in si poskušajte zapomniti, ali ga je pičil modras, navadni ali laški gad.

Zastrupitve psa so zelo pogoste

Hitro se zgodi, da bo med grizljanjem trave pes pojedel katero od strupenih rastlin, kot so ciklame, narcise, hijacinte, tulipani ali pa perunike oziroma irisi. V bližini hiš se lahko zastrupi tudi s pripravki, ki so namenjeni zatiranju različnih škodljivcev, recimo glodavcev ali polžev, saj imajo pogosto vabljivo prijeten vonj.

Poskušajte si zapomniti, kaj, koliko in kdaj je pojedel, pokličite veterinarja in sledite njegovim navodilom. Nekatere rastline niso tako strupene kot druge in morda bosta dovolj le voda in počitek, spet druge pa zahtevajo zdravljenje psa z emetiki oziroma spodbujevalci bruhanja, kar lahko izvede le veterinar. V večini primerov je glavna čimprejšnja razstrupitev telesa, zato ne odlašajte z obiskom veterinarja. Vsaka minuta šteje.

Da zaradi obiska veterinarja ne bo trpela denarnica

Da stroški veterinarja in veterinarske oskrbe ne bi bili prevelika obremenitev za lastnike, svetujemo zavarovanje za hišne ljubljenčke, kakršnega ponuja Zavarovalnica Sava pod imenom Naše tačke. Pri oblikovanju zavarovanja niso pozabili na neprijetnosti in nezgode, ki so jim izpostavljeni naši štirinožci, zato zavarovanje psov in mačk krije ugriz kače in zastrupitev s strupenimi rastlinami, prav tako tudi zdravljenje bolezni hišnih ljubljenčkov, ki so posledica ugrizov zunanjih zajedavcev, torej klopov in bolh.

Za živali, starejše od štirih let, lahko zavarovanje sklenete preprosto na spletu ali pri zastopniku. Zavarovalna vsota omogoča kritje veterinarskih stroškov, ki so nastali pri zdravljenju, in tudi, če so posledice nezgode tako hude, da mora veterinar žival uspavati. Pokriti so stroški osebne odgovornosti za škodo, ki jo je povzročil vaš pes ali mačka, ter stroški pravne zaščite.

Ali želite informativni izračun? TUKAJ ga lahko pridobite v le nekaj korakih. 

Več informacij o zavarovanju hišnih ljubljenčkov je na voljo na spletni strani Zavarovalnice Sava in pri pooblaščenih zastopnikih. S sklenjenim zavarovanjem Naše tačke boste lahko resnično brezskrbno uživali na sprehodih s svojim najboljšim prijateljem.

Zakaj skleniti zavarovanje Naše tačke?

  • Krije vse potrebne veterinarske stroške do poljubno izbrane zavarovalne vsote, ki nastanejo zaradi bolezni ali nezgode. 
  • Prvo zavarovanje v Sloveniji, ki ponuja tudi asistenco.
  • Zavarujete lahko rodovniške pasme, križance in mešance od njihovega tretjega meseca do dvanajstega leta starosti.
  • Zavarujete lahko tudi zavetiščne živali, ki ste jih posvojili, in tako imenovane nevarne pasme.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.