Znana Slovenka zelo iskreno razkrila, da se je zadnje mesece borila s hudo izgorelostjo in z napadi panike

D.Ži
20.10.2022 10:13

Ajda Rotar Urankar je le ena v vse daljšem nizu ljudi, ki so pri izpolnjevanju vsakodnevnih obveznosti in doseganju ciljev trčili ob meje lastnega telesa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Urankar in žena Ajda Rotar Urankar drug drugemu trdno stojita ob strani. 
Sašo Bizjak

Diagnoza sodobnega časa. O njej govorimo vse več, a še vedno premalo, vsekakor pa ne dovolj, da bi kdo pravočasno stopil na zavoro. Izgorelost. Vsak aktivni človek je v razvitem in z delom obsedenem zahodnem svetu potencialni kandidat, da prej ali slej pristane na seznamu tistih, ki so pri izpolnjevanju obveznosti in uresničevanju ciljev naleteli na meje lastnega telesa. Zadnja v vrsti znanih Slovenk, ki so o skrajno neprijetni izkušnji javno spregovorile, je podjetnica Ajda Rotar Urankar, žena televizijskega voditelja Davida Urankarja. Na instagramu je razkrila, da se je zadnje mesece borila s svojim duševnim zdravjem. Najprej jo je šokirala serija paničnih napadov, ki jim je sledila diagnoza izgorelosti. Pred sedmimi meseci je bilo vsega dovolj, preveč. 

"Tri dni sesuta, tri tedne kot nova. Poznam to foro, ne boš me. Spet. Stop. Panični napad. Je zdaj dovolj? Telo, kaj se pa greš? 'Ajda, to je izgorelost.' Izgorelost? Ha! Pa kaj še. Panični napad. Dovolj? Panični napad. Dovolj. Google. Symptoms of burnout. Pozdravljeni, rada bi prišla na terapijo. Izgorela sem," je napisala. In nato dodala: "Ne vem, kaj bi brez take neverjetne podpore Davida, družine, prijateljic in nekaterih posameznikov tukaj. Ena od mnogih stvari, ki sem jih spoznala v zadnjih sedmih mesecih, je, da je na tem svetu kar precej ljudi z ogromno sočutja, potrpljenja in s čudovitimi srci. In tako kot so oni pomagali meni, upam, da lahko jaz pomagam komu naprej. Vse bo ok. Vse je ok."

Ajda Rotar Urankar ni edina znana Slovenka, ki je razkrila, v kakšni stiski se je znašla. Izgorelost je prekinila kariero Nine Osenar, ki se zdaj po petletni pavzi vrača kot voditeljica Popevke 2022. Marketinški guru Aljoša Bagola je o izgorelosti napisal celo knjigo, leta 2018 je izgorelost v bolnišnico pripeljala radijca Denisa Avdića, podobno izkušnjo je doživela tudi njegova radijska kolegica Anja Ramšak, ki se je srečala z napadi panike in s kolapsom. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta