Hrvati odločili: To je najlepše slovensko smučišče, a vožnja z žičnico traja celo večnost

A.L.
11.01.2020 17:23

Hrvaški novinarji bodo poleg Kanina ocenili še štiri slovenska smučišča, Roglo, Golte, Kranjsko Goro in Cerkno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hrvaški novinarji Jutarnjega lista so se lotili ocenjevanja smučišč in v sklopu akcije obiskali tudi Kanin, ki velja za najvišje ležeče slovensko smučišče. V akcijo, ki so jo začeli v začetku lanskega decembra, so vključili 25 smučišč v Italiji, Franciji, Avstriji in Sloveniji, ki so po njihovem najbolj privlačna za hrvaške turiste. Vsako smučišče ocenjujejo na podlagi več kriterijev - ustreznosti in urejenosti smučarskih prog, prilagoditvi za otroke, kako dobro so proge prilagojene izkušenim smučarjem, pogledajo tudi infrastrukturo, med drugim ustreznost žičnic, pa nočno življenje, gastronomsko ponudbo in gostoljubnost. Hrvaški novinarji bodo poleg Kanina ocenili še štiri slovenska smučišča, Roglo, Golte, Kranjsko Goro in Cerkno. 
{embed_youtube}https://youtu.be/oU64WrGzaOU{/embed_youtube}

Kanin primerjajo z Dolomiti

Obisk Kanina so si privoščili decembra, ko se je večina slovenskih smučišč soočala s pomanjkanjem snega. Kanin je pri tem izjema, snega je bilo ves čas na pretek, piše hrvaški medij. Kako so bili z obiskom zadovoljni novinarji? Kot so zapisali, jih je zmotila žičnica. "Kabinska žičnica je počasna, vožnja z njo traja celo večnost. A odločili smo se, da nam to ne bo pokvarilo užitka. Na vrhu nas je pričakala ena otroška vlečnica in tri sedežnice. To ni veliko, a ko pomisliš, da v drugih delih Slovenije ni snega, tukaj pa ga imajo kar štiri metre in pol, ti postane toplo pri srcu," piše Jutarnji list. Kot kaže, jih je smučišče navdušilo. "Kanin je čudovit, res čudovit," so zapisali.
{embed_youtube}https://youtu.be/Lrzoec5oRls{/embed_youtube}
Novinarji so prepričani, da takšne gore najdete redkokje, Kanin primerjajo celo z Dolomiti. "Dolomiti so krasni, a kraji nad Bovcem niso nič slabši." V času izleta so obiskali tudi italijansko stran smučišča in doživeli hladen tuš. Kot poročajo, imajo tam zgolj eno restavracijo, kjer je hrana okusna in poceni, a to se jim zdi premalo.  
Tri dni oddiha hrvaških novinarjev v Bovcu so bili očitno dovolj, da jih je slovensko visokogorje navdušilo. Kot so še zapisali, dva dni kabinska žičnica zaradi vetra ni delala, a jih to ni preveč zmotilo. Kaninu so v ocenjevanju namenili 56 od 80 možnih točk, s tem se sicer uvršča najnižje na lestvico že ocenjenih smučišč. Najvišjo oceno je doslej dobila italijanska Alta Badia.
Kaninski gostoljubnosti so namenili devet od desetih točk, nekoliko manj pa so bili, sodeč po ocenah, navdušeni nad nočno zabavo, primernostjo za otroke, učinkovitostjo žičnic in gastronomsko ponudbo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta