Dijaki popravljajo Maribor: Klop za polnjenje elektronskih naprav

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.10.2019 08:02

Pred Srednjo elektro-računalniško šolo je postavljena prva solarna polnilna klop v Mariboru. Izdelali so jo dijaki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
E-klop so si zamislili Rebeka Golob, Gregor Polegeg in Alen Naumoski.
Andrej Petelinšek

V okviru festivala Mladi Maribor, ki želi v mestu aktivirati mlade in jim predstaviti organizacije, kjer lahko razvijajo svoje ideje in projekte, so včeraj pred Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor (Serš) v Smetanovi ulici namenu predali e-klop, ki so jo izdelali dijaki. Klop omogoča polnjenje mobilnih telefonov in drugih elektronskih naprav s sončno energijo.
E-klop je ideja skupine dijakov, ki se je poimenovala Popravimo Maribor in je bila v okviru Com'on Maribor izbrana, da jo preko participatornega proračuna MKC Maribor financira z do tisoč evri. E-klop so si zamislili 16-letniki Gregor Polegeg, Alen Naumoski in Rebeka Golob. Dijakom se je ideja o klopi porodila na poti na Pekrsko gorco. Kasneje je sledila misel, da se meščanom mesta pogosto zgodi, da se jim na poti skozi mesto izpraznijo elektronske naprave. V petih mesecih so srednješolci idejo razvili do te mere, da se zdaj lahko pohvalijo, da so krivi za postavitev prve solarne klopi v Mariboru.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta