(FOTO) Nova panoramska točka: Lep razgled nad lepim mestom

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.10.2019 19:41

V okviru festivala Mladi Maribor, ki je med 30. septembrom in 15. oktobrom, so na Kalvariji odprli novo panoramsko točko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na razgledišču (nekoč) sedmih hrastov na Kalvariji so odslej tri nove klopce in okvir za fotografiranje.
Igor Napast

Na razgledišču (nekoč) sedmih hrastov na Kalvariji so odslej tri nove klopce in okvir za fotografiranje. Po fotografijah razglednic iz prve polovice prejšnjega stoletja sodeč, ki jih lahko vidimo na informativni tabli na razgledišču, je bila ta panoramska točka med Mariborčani priljubljena že takrat. Zdaj so jo želeli popestriti mladi Mariborčani, skupina prijateljev, ki se je pod imenom Panoramerke prijavila v projekt participatornega proračuna Com'On Maribor, katerega izvajalec MKC Maribor je izmed 50 prijavljenih projektov izbral pet tistih, ki so za projekte dobili do 1000 evrov.

Selfie točka je lahko prijetna sprostitev ob koncu vzpona na Kalvarijo.
Igor Napast

Za turiste je okvir za selfije

Že obstoječim klopem so zdaj dodali še tri lesene klopi, postavljene okoli štora rdečega hrasta, posekanega po žledolomu leta 2014, popisane so z značilnimi mariborskimi stavki. "Da bodo Mariborčani lahko posedeli, se umirili, se razgledali nad mestom. Za turiste pa je ta okvir za selfije," je dejala Eva Žunec. Projekt je izpeljala skupaj s prijatelji Majo Šnuderl, April Veselko in Alenom Prepeličem.

Igor Napast
Igor Napast

Participatorni proračun kot stalna praksa

Mlade je nad Mariborom pohvalil tudi Tin Kampl, direktor urada RS za mladino: "Vsem članom naše družbe je treba omogočiti soustvarjanje prostora, da se v njem počutijo sprejeto in da ga po svojih potrebah tudi uporabljajo. Ste dober vzgled mladim. Verjamem, da bo ta točka ne samo za vas, ampak za vse Mariborčane prijetna sprostitev ob koncu vzpona na Kalvarijo. Da se tukaj nadihajo in se ob tem lepem razgledu s še večjim veseljem vrnejo nazaj v mesto. Upam, da zadeva zaživi še kje drugje."

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta