Alfa Romeo se vrača na ameriški trg

Janez Kovačič Janez Kovačič
01.01.2023 05:00

Alfa Romeo se je na tem velikem trgu poskušala uveljaviti vsaj dva- ali trikrat, vendar brez vidnejšega uspeha. Sedaj načrtujejo vrnitev z dokaj svežim športnim terencem/križancem tonale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Koncern Stellantis, ki ga sestavlja raznolik šopek avtomobilskih tovarn, med njimi je tudi italijanska Alfa Romeo, se pripravlja na ponovno vrnitev te hiše na trg ZDA. Alfa Romeo se je na tem velikem trgu poskušala uveljaviti vsaj dva- ali trikrat, vendar brez vidnejšega uspeha.

Toda tokrat ne bo poudarek na količini prodanih vozil, pač pa bodo skušali izboljšati precej omajan ugled te tovarna, kar naj bi dosegli z izboljšanjem kvalitete izdelave. Kot napovedujejo, obstaja desetletni načrt, ki je tudi ustrezno finančno podprt, pri čemer naj bi se Stellantis z Alfa Romeo in Maseratijem, ki je prav tako v njegovi lasti, uveljavil kot izdelovalec premijskih avtomobilov.

Zanimivo je, da naj bi svoj načrt začeli uresničevati že v drugi polovici prihodnjega leta, ko se bodo ameriških kupcev lotili s sedaj še vedno zelo svežim športnim terencem tonale, ki pa bo na voljo zgolj v priključnohibridni izvedbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta