Ali Ana Roš res zapira svojo pekarno v Ljubljani?

K.M./Njena.si
22.10.2024 09:05

V javnost je prišla informacija, da najboljša slovenska kuharica Ana Roš zapira vrata svoje pekarne v Ljubljani. Kakšna je resnica?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Roš
Profimedia

Pred dobrima dvema letoma je kuharska mojstrica Ana Roš v samem središču Ljubljane odprla svojo prvo pekarno. Kljub nekoliko višjim cenam je hitro osvojila srca in želodčke Ljubljančanov. Danes pa je v javnost prišla vest, da zapira svoja vrata. Kar je sicer res, a se vrata zapirajo le za mesec dni. Pod sporočilo, ki so ga zapisali na družbenih omrežjih, se je podpisala kar Ana Roš, ki je tako podala svoj pogled na trenutno delovanje pekarne. Trenutno zaprtje sicer ni prvo v zgodovini delovanja, saj Ana ekipi večkrat nameni nekaj zasluženega premora. 

Mož Ane Roš obsojen na leto in tri mesece zapora: "Ne počutim se krivega, temveč izigranega"

Želja po bolj trajnostni Pekarni Ana

"Za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in koncept pekarne. Vprašanje 'brez odpadkov' pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolnimi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliki količini nepotrebnih odpadkov, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana doslej ni zmogla zadostno reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek," je Ana Roš med drugim zapisala v objavi in dodala: "Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti, da bo Pekarna Ana bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna Ana bližje meni, sezonskosti, teritoriju in trajnosti. Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheesecake s pehtranom."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta