Bodo zaradi koronavirusa odpovedali Evrovizijo? Pomemben virolog svari pred epidemijo v Rotterdamu

D.Ži
02.03.2020 15:23

Zveza EBU ima sicer res pripravljenih nekaj kriznih scenarijev, a prav zares všeč oboževalcem ne bodo. Organizatorji v Rotterdamu pravijo, da se ravnajo po Svetovni zdravstveni organizaciji, ne po lokalnih zdravnikih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Bilo je le še vprašanje časa, kdaj bo panika okoli koronavirusa z repom oplazila še evrovizijski svet. Ab Osterhaus, eden glavnih nizozemskih virologov in velik strokovnjak za gripo, meni, da bi bilo neodgovorno v Rotterdamu organizirati Pesem Evrovizije, če epidemija takrat še ne bo pod nadzorom. Okužbi bi se sicer lahko v mestu, ki gosti največje pevsko tekmovanje na svetu, izpostavilo več deset tisoč ljudi z vseh koncev Evrope in sveta. Lokalnim novinarjem je dejal, da obstaja velika verjetnost, da se bo Nizozemska do takrat srečala z epidemijo koronavirusa, a upa, da bo število okuženih obvladljivo, kot je to bilo v primeru SARS-a. 

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta