Dr. Kermaunerjeva iz Stockholma: "Ponudili so nam hrano, prenočišča v hotelu in celo lastna stanovanja"

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.04.2017 14:06
Na ulicah je bilo mnogo ljudi, vsi so se premikali peš zaradi prometnega kolapsa, in veliko policije, vendar ni bilo čutiti panike, opisuje vzdušje po napadu udeleženka znanstvene konference iz Slovenije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aksinja Kermauner
Janja Plazar
"Organizatorji so prekinili slovesnost in nas vidno prizadeti obvestili o dogodku. Svetovali so nam, naj ostanemo v hotelu, organizirali reševalno ekipo in nam pokazali zasilne izhode v primeru ponovnega napada,"
"Organizirali so avtobus za tiste, ki so imeli letalo, saj javni prevoz ni delal. Ponudili so nam hrano, prenočišča v hotelu in celo lastna stanovanja. Mediji so nas redno obveščali o dogajanju v angleščini."
"Zvečer sva po zagotovilih, da so informacije o streljanju v bližini Clariona lažne, odšli do svojega hotela, ki je oddaljen 20 minut hoje. Na ulicah je bilo mnogo ljudi, saj so se vsi premikali peš zaradi prometnega kolapsa, in veliko policije, vendar ni bilo čutiti panike. Trgovine so bile večinoma zaprte, tistih nekaj s hrano, ki so še delale, pa je bilo strogo nadzorovanih."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta