Družina na vstopu v Maribor vzpostavila cel resort

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
16.12.2017 07:02

S počitniškimi hiškami in počivališčem za avtodome je Šport park Krsnik postal Naturasort.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štiri v družini zasnovane in izdelane počitniške hišice ponujajo skupaj 26 ležišč.
Igor Napast

Predvsem izjemno dobra lokacija, neposredno ob avtocesti, tik ob razcepu Dragučova, je ob dobri športni infrastrukturi in domačnosti, ki jo poznajo domala vsi Mariborčani, že od nekdaj adut Šport parka Krsnik. Zato so Brglezovi zdaj na teh temeljih in domači zemlji, v idiličnem okolju vinogradov in v družbi ribnika, postavili še štiri počitniške hiške, postajališča za avtodome in potrebno spremljevalno infrastrukturo. Ker so združili lastna znanja in veščine, je Naturasort, kot so poimenovali svoj mini turistični kompleks, predvsem rezultat družinskega dela.

Sin arhitekt, mož gradbenik

"Sin zaključuje študij arhitekture, mož je gradbenik ..." okoliščine projekta, ki je v glavah zorel več kot leto dni, zadnje mesece pa nastajal, razkriva Tatjana Brglez. In poudari, da moški del štiričlanske družine ni hotel niti slišati, da bi lesene počitniške hišice kupili. Zato so se snovanja in izdelave lotili sami. Štiri hišice ponujajo skupaj 26 ležišč. Izbrani naravni materiali in strehe, ki bodo pozelenele, pa zeliščne stene hišice odlično umeščajo v zeleno okolje, stik z njim pa tudi po vstopu v hišice odlično ohranjajo velike steklene površine. Senco na terasah bodo v poletnih mesecih zagotavljali kiviji, idilo pa še poudarjata potoček in mostiček.

Velike steklene površine prijeten ambient notranjosti povezujejo z okolico.
Igor Napast

Nekaj tudi od razvojne agencije

Otroka, hči Pija je uspešna športnica, tudi državna prvakinja v skvošu, sta poskrbela za umestitev in trženje Naturasorta na turističnih portalih (Booking in Airbnb), namesto dosedanjega s.p.-ja so ustanovili d.o.o., načrtujejo tudi zaposlitev obeh otrok. Čeprav o investiciji Tatjana Brglez ne želi govoriti, priznava, da je bila ta na koncu precej višja, kot so sprva načrtovali, so pa dobili nekaj nepovratnih sredstev od Mariborske razvojne agencije, Občina Pesnica je prispevala del asfaltirane ceste, ki vodi do parkirišča ob počitniških hiškah ... Je pa to zlasti naložba, ki bo otrokoma ostala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta