(FOTO) Jekleni lepotci, ki se jim ženske težko uprejo

Miran Varga
10.11.2020 03:00

Moški in ženske gledamo na avtomobile s povsem drugačnimi očmi, zanimajo nas tudi različne lastnosti. In še zdaleč ne drži, da ženske pritegne le barva. Kateri avtomobili so letošnji favoriti po izboru nežnejšega spola in zakaj?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Avtomobilska moda in trendi so živa stvar, prav tako okusi posameznikov, še posebej posameznic. Poiskali smo pet avtomobilov, ki trenutno najbolj navdušujejo voznice.

Audi Q3

Audijev najmanjši križanec nosi oznako Q3, letos pa je doživel oblikovno prenovo, ki bi jo pri tej znamki lahko označili kar za revolucijo. Čeprav sorodnih potez s hišnimi modeli, predvsem tistimi, ki so uvrščeni višje na cenovni lestvici, ne skriva, je resnično svež, za piko na i pa poskrbi nov nabor barv, med katerimi oranžna zagotavlja, da voznica vedno in povsod izstopa iz povprečja. Premijsko ceno Q3 upravičuje z odličnimi materiali v notranjosti (odlično počutje v potniški kabini je zagotovljeno) in na pogled neskončno dolgim seznamom dodatne opreme, med katero je praktično vse, kar nam srce poželi – le plačati bo treba. Od večine tekmecev iz segmenta izstopa še po možnosti izbire močnejših motorjev, ki se lepo podajo avtomatskemu menjalniku, ki skrbi za vozniško poezijo in udobje v vožnji v mestu in zunaj njega. Z dolžino, ki je blizu štirih metrov in pol, sicer ni najbolj okreten, a različna vozniška pomagala olajšajo vse manevre, za zahtevne razmere pa si lahko voznica omisli še štirikolesni pogon, ki ga večina konkurentov ne pozna.

Audi Q3 
Arhiv Proizvajalca

DS 3 crossback

Ženske cenijo slog in lepoto, na tem področju znajo prepoznati in nadgraditi presežke. Bržkone najlepši avtomobil za voznice ta hip je s svojo šik podobo DS 3 crossback. Mestni križanec, za katerega proizvajalec vseeno pravi, da je kompaktni SUV, je preplet elegance, udobja in tehnologije. Razveseljuje skrb za podrobnosti, pa naj gre za videz in svetlobni podpis vrhunskih LED-žarometov, vratne kljuke, ki izstopijo, ko se vozilu približamo (sicer pa ne kvarijo stranske linije in zračnega upora), sedeže v napa usnju, ukrojene v podobi paščka zapestne ure, ali številnih drugih dekorativnih dodatkov, ki jih bomo v vozilih drugih znamk iskali zaman. Da, DS 3 crossback je posebnež med posebneži. Zanj velja podobno kot za sodelavko ali sosedo s povsem novimi dizajnerskimi čevlji ali obleko – nemogoče jo/ga je spregledati. Ustrezno opremljen DS 3 crossback zna že »polsamodejno« voziti in samostojno parkirati, prav tako tudi ustaviti ob nevarnosti. Poleg klasičnih pogonskih agregatov je na voljo tudi v povsem električno gnani različici e-Tense, ki se mu, kot pravemu mestnemu postavljaču, najbolj poda.

DS 3 crossback 
Arhiv Proizvajalca

Mazda CX-30

Mazda ima prav tako v ponudbi zagotovo enega najlepših mestnih križancev. CX-30, posebej odet v rdečo barvo, pritegne poglede mimoidočih. Čiste linije poosebljajo brezčasno eleganco. Čeprav voznice (in prenekaterega voznika) zmotijo (pre)velike plastične obrobe blatnikov, je drugih zamer bore malo ali skoraj nič. Japonski proizvajalec preseneča z izjemno kakovostno zasnovano in izdelano potniško kabino, ki je na ravni vsaj še enkrat dražjih vozil in v tem segmentu brez dostojne konkurence. Le precej črne barve je (če se ne odločite za nakup različice z belim usnjem), kar pa voznic menda ne (z)moti. Pretekli očitki japonskim proizvajalcem, ki opremo ponujajo v bolj ali manj logičnih paketih, so pri Mazdi CX-30 na precej majavih tleh, saj je že osnovni paket nadpovprečno založen z opremo, morebitna doplačila za pomenljivo poimenovane pakete Style, Safery, Sound … pa poudarijo le še tisto noto, ki je najbližje voznici. In če vozniki pri tej Mazdi pogrešajo predvsem zmogljivejše pogonske agregate, to voznic sploh ne moti, saj sta jim veliko bližje uglajeno (in nadpovprečno tiho) delovanje in majhna poraba goriva.

Mazda CX-30 
Arhiv Proizvajalca

Renault captur

Voznice priznavajo, da jim je všeč nekoliko višji položaj sedenja, saj to vpliva na preglednost v vožnji in pri parkiranju. Novopečene in izkušene voznice imajo »domačega« favorita v Renaultovem modelu captur – vsaj če bi sodili na podlagi prodajnih številk. Ni težko videti zakaj, saj gre za zelo posrečeno vozilo v vseh pogledih – je privlačen na prvi pogled, relativno cenovno dostopen in moderen – v notranjosti in pod motornim pokrovom. Poleg klasičnih pogonov je možno izbrati tudi priključnohibridno zasnovo, avtomatski menjalnik pa nariše nasmeh na obraz voznic. Lično oblikovana notranjost z digitalnimi merilniki in osrednjo konzolo pritegne, razveseljuje tudi notranja prostornost, ki se lahko prilagaja potnikom ali »tovoru«. Če ste se odločile za res obsežen nakupovalni krog, boste namreč vesele vzdolžnega pomika zadnje klopi (za kar 16 centimetrov), ki poskrbi, da captur skoraj hipno pridobi za vsaj eno konfekcijsko številko večji prtljažnik.

Renault captur 
Arhiv Proizvajalca

Toyota yaris

Čeprav se po svetu že prodaja nekaj mesecev, nova generacija Toyote yaris k nam prihaja šele konec leta. A voznice bodo zanjo stale v vrsti, vsaj če sodimo po odzivu na tujih trgih. Argumentov za to ima Toyotin mestni malček, ki je zdaj vsekakor zelo odrasel avtomobil, zelo veliko. Ima namreč vse, kar imajo večje Toyote, začenši s celovitim paketom varnostne opreme, saj je bilo vozilo zasnovano z mislijo, da se bo potegovalo za naziv najbolj varnega kompaktnega avtomobila na svetu. Novi yaris je lahko opremljen tudi z visokotehnološkimi dodatki, kot so brezžični polnilnik pametnega telefona, ogrevan volan, projicirni zaslon, strešno okno, posebna osvetlitev kabine ... Ergonomska zasnova omogoča intuitivno upravljanje, saj je nadzorna plošča nekoliko tanjša in nižja, sredinska konzola pa nekoliko višja, hkrati pa je volan za spoznanje manjši, kar omogoča boljši pregled nad dogajanjem na cesti. Povsem prenovljena potniška kabina postreže z udobjem, pogonski sklop pa je optimiziran za yarisov naravni habitat – mestno vožnjo. V tej kombinacija hibridnega pogona (bencinskega motorja in elektrike) ter avtomatskega menjalnika naravnost blesti, še več, v primerjavi s tekmeci dosega tudi izjemno nizke vrednosti, ki označujejo povprečno porabo goriva. Le še pravo barvo bo treba izbrati …

Toyota yaris 
Arhiv Proizvajalca
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta