(FOTO) Ker bodo trije otroci zaradi bolezni oslepeli, družina na pot po svetu, da ustvarijo čim več barvitih spominov

A.L.
13.09.2022 16:25

CNN piše o ganljivi zgodbi kanadske družine. Starša in njuni štirje otroci so šli na pot po svetu, da bi ustvarili čim več barvitih spominov, preden bodo trije od otrok oslepeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mia, najstarejša hči Edith Lemay in Sebastiena Pelletiera, je pred časom dobila diagnozo pigmentoznega retinitisa, genetske bolezni oči, ki povzroča izgubo vida. Podobni simptomi so se pojavili tudi pri 7-letnemu Colinu in dve leti mlajšemu Laurentu, zdravniki so potrdili, da za isto boleznijo trpita tudi dečka.

Objavil/a Le monde plein leurs yeux dne Sobota, 20. avgust 2022

Za genetsko bolezen oči ni zdravila ali terapije, ki bi upočasnila izgubo vida, Sebastien in Edith za CNN opisujeta, da je najhujši občutek ta, da ne veš, kako hitro bo bolezen napredovala. A najverjetneje bodo vsi trije v času, ko bodo v srednjih letih, že slepi. Specialist je družini svetoval, naj ustvarijo čim več vizualnih spominov. Ker par že od nekdaj rad potuje, ljubezen do raziskovanja drugih krajev in držav pa sta prenesla tudi na otroke, sta se odločila, da jih odpeljeta na dolgo pot. Na njej bodo otroci lahko spoznali različne kulture, spoznali nove ljudi in ustvarili spomine, ki se jih bodo spominjali za vedno.

Objavil/a Le monde plein leurs yeux dne Sreda, 24. avgust 2022

Na pot bi se morali odpraviti že leta 2020, a jim je načrte prekrižala pandemija covida. Po dveh let so vendarle uspeli zapustiti domači Montreal in se odpravili v svet. Kot pripoveduje par, načrte prilagajajo sproti, preden pa so odrinili, so oblikovali seznam želja. Na njem je med drugim jezdenja konjev in celo "pitje soka na kameli".

Objavil/a Le monde plein leurs yeux dne Sobota, 06. avgust 2022

Svoje dolgo potovanje so začeli v Namibiji, kjer so si ogledali slone, zebre in žirafe, nato so pot nadaljevali v Zambijo in Tanzanijo. Od tam so šli proti Turčiji, kjer so bili mesec dni, potem so si kot naslednjo destinacijo izbrali Mongolijo in se za nekaj časa ustalili v Indoneziji. Kam vse jih bo še vodila pot, bodo videli sproti, Edith in Sebastien si želita predvsem, da njuni štirje otroci ustvarijo nepozabne spomine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta