(FOTO) Med nebom in zemljo: Do slikovitega italijanskega svetišča v skali vodi 1540 strmih stopnic

D.Ži
09.10.2023 09:36

Zdi se, da bi Italijo lahko raziskovali vse življenje, pa še ne bi videli vseh njenih čudes. Eno takih je brez dvoma romarsko središče iz 16. stoletja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogled na cerkev v skali se zdi skoraj neresničen. 
Profimedia

Približno uro vožnje iz Verone se nahaja Gardsko jezero, največje italijansko jezero, ki obiskovalce privablja s čudovitimi naravnimi lepotami, ki ga obdajajo. A zvezda te zgodbe ni Garda, temveč gora Baldo, s katere se odpira čudovit razgled na jezero.

Image: 342130160, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Baldo je verjetno najbolj znana po svetišču, ki leži na dramatični pečini med nebom in zemljo. Svetišče Madonna della Corona je bilo zgrajeno v skali, na nadmorski višini 775 metrov, in to že v 16. stoletju.

Colorful village of Spiazzi street view, Trentino Alto Adige region of Italy,Image: 371132095, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Dve stoletji preden je bila cerkev zgrajena, so puščavniki v votlini v skali iskali mir. Do cerkve je sprva vodila nevarna pot, kasneje pa so zaradi varnosti zgradili stopnice. Cerkev, ki je preživela vojne, so večkrat prezidali, da bi ustavili njeno propadanje.

Cerkev Madonna della Corona (Gospa od krone)
Profimedia

Do svetišča pridete iz ljubkega kraja Spiazzi, kjer lahko parkirate in se odločite, ali se boste povzpeli po poti ali po strmih stopnicah. Če se odločite za stopnice, jih boste do vrha našteli 1540, piše portal PunKufer.

Svetišče v skali je tudi priljubljeno romarsko središče. 
Profimedia

Lahko pridete tudi iz Brentino Belluna in vlak iz Verone skombinirate s kolesom, če ste po duši avanturist. Spiazzi je prijeten izletniški kraj, kjer lahko prenočite v enem izmed hotelov ali v številnih zasebnih namestitvah, baterije si lahko napolnite tudi v lokalnih restavracijah.

Aerial view, Sanctuary on a steep slope, Chapel of Madonna della Corona, near Spiazzi, Ferrara di Monte Baldo, Province of Verona, Veneto, Italy,Image: 560592557, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia
Kraj, ki si ga boste zapomnili za vse življenje.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta