(FOTO) Skriti biseri: V teh 5 manjših evropskih mest se boste v hipu zaljubili, saj so kot nalašč za enodnevni izlet

D.Ži
19.09.2023 11:30

Pozabite za hip na množično oblegana turistična središča. Evropa je prava zakladnica mest, ki vam s svojim šarmom hitro ukradejo srce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Szczecin vas bo hitro osvojil s svojim poljskim šarmom. 
Profimedia

Pozabimo za trenutek na London, Pariz, Berlin in druga velika mesta stare celine. Evropa je polna tudi manj znanih mest, ki jih je vredno obiskati. Večino njihovih znamenitosti obiščete v enem dnevu, tako da če se nahajate kje v njihovi bližini, potem le zavijte k njim, piše hrvaški portal PunKufer. 

Szczecin, Poljska

Sedmo največje mesto te slovanske države je veliki večini popotnikov precejšnja neznanka, saj je vedno v senci bolj znanih Varšave, Krakova, Gdanska ... Nahaja se na meji z Nemčijo. Čudovito se je sprehajati ob bregovih reke in se sprostiti v enem od številnih barov ob odličnem pivu ali vodki. Zaradi bližine mesto pogosto obiščejo prebivalci Berlina, saj je do njega le dve uri vožnje z avtobusom, tudi cene so tam mnogo nižje kot v nemški prestolnici. Mesto slovi po filharmoniji. 

Szczecin 
Profimedia

Vaduz, Liechtenstein

Država je tako majhna, da jo človek z boljšo kondicijo prehodi v enem dnevu. Vendar je deželica zelo bogata in v njej je lepo živeti. Prestolnica Vaduz, ki šteje nekaj več kot 5 in pol tisoč prebivalcev, je podcenjen biser in je kot nalašč za vse popotnike, ki so željni alpskih lepot. Lahko se odpravite na pohod po poti Gruschaweg, ki ponuja čudovite razglede, ko postanete lačni, pa si privoščite kosilo v restavraciji Maree, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Vaduz
Profimedia

Biarritz, Francija

V Bilbao ste prišli, da bi uživali v baskovski kulinariki, videli čudovit muzej Guggehneim, a si vseeno želite videti še kaj več. V Baskijskem zalivu, čisto na francoski strani, leži mesto Biarritz, do katerega se iz Bilbaa z avtobusom pripeljete v manj kot treh urah. Tukaj vas čakata deskanje in noro nočno življenje. Glede na to, da gre za mesto ob morju, v njem pripravljajo številne jedi z morskimi sadeži, obiščite Bistro Toque Anglet. Na voljo je tudi veliko šol, v katerih vas usposobijo za deskanje na vodi. 

Biarritz
Profimedia

Bratislava, Slovaška

Čeprav glavno mesto Slovaške, Bratislava, ni posebej veliko, lahko tukaj zagotovo preživite več kot en dan. Če se nahajate na Dunaju, vedite, da je ti dve mesti nekoč povezoval tramvaj, tako blizu sta si. Danes se v Bratislavo od tam z vlakom pripeljete v manj kot eni uri. Poleg vseh zgodovinskih znamenitosti lahko v Bratislavi najdete tudi oddih in dobro pijačo. Obiščite vinograde in kleti v okolici. Čeprav niso svetovno znana, so slovaška vina odlična, enako velja tudi za piva. Modra Hviezda velja za ena najboljših restavracij v mestu, piše PunKufer. 

Bratislava
Profimedia

Caceres (Španija)

To mesto je odličen primer mesta, kjer so se skozi stoletja mešale vse mogoče kulture. Mesto so ustanovili Rimljani, še danes pa je obdano z maorskim obzidjem. Staro mestno jedro je pod zaščito Unesca, hrana je odlična, kar dokazuje dejstvo, da je bilo mesto leta 2015 razglašeno za gastronomsko prestolnico Španije. Turisti tega bisera še niso množično odkrili. Očarala vas bo pestra ponudba stojnic z ulično prehrano, če pa si želite prostor v restavraciji, ima zelo dobre ocene tista z imenom Javier Martin.

Caceres
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta