Stvari, ki turiste najbolj motijo na Hrvaškem: Če bi to vedel, ne bi nikoli prišel ...

D.Ži
26.09.2023 09:47

Narava je lepa, mesta tudi, a bo Hrvaška očitno morala še marsikaj urediti, da bo turistom odkrivanje njenih lepot enostavnejše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadar
Profimedia

Sodeč po turističnih forumih in blogih se turisti na Hrvaškem najbolj pritožujejo – nad drugimi turisti. Objokujejo čase, ko so drugi popotniki eno najbolj obleganih sredozemskih držav zaobšli, obiskovali Španijo in Italijo ter jim na Jadranu puščali več prostora. Moti jih gneča, pritožujejo se nad avtobusnimi in trajektnimi prevozi. Ob kritikah preberemo tudi veliko pohval, predvsem zaradi čudovite narave.

Na letališči v Splitu je lahko precejšnja gneča.
Profimedia

"Hrvaška je bila nekoč poceni, nišna destinacija, ker so se ljudje večinoma zgrinjali v Španijo in Italijo. Zdaj so povsod horde in horde turistov. Vozovnice za katamaran so že zgodaj razprodane in jih ni mogoče kupiti vnaprej na spletu. Airbnb in hoteli so polni. Turistične pasti so povsod - za steklenico vode vam bodo zaračunali 7 evrov. Ne morete naročiti uberja. Dolge čakalne vrste vodijo do vsake blagajne. Vse lokacije, od restavracij do znamenitosti, so polne turistov in plovba po rekah turistov na stopnicah je groza," komentarje s potovalnih forumov povzema hrvaški portal PunKufer.

Dubrovnik
Profimedia

"Prav tako ne razumem, zakaj je prevoz tako zmeden, čeprav je Hrvaška turistična destinacija. Vozni red trajektov je zmeden. Obstajajo približno štirje različni operaterji z različnim delovnim časom. Prodajaln vozovnic ni enostavno najti, ker jih Google ne prikaže. Ko poskušate vozovnice kupiti prek spleta, piše, da niso na voljo, in to brez brez pojasnila, ko pa pridete do blagajne, lahko vozovnice brez težav kupite," še preberemo.

Dubrovnik
Profimedia

Za postajališča avtobusa, ki vozi iz starega mestnega jedra do mesta Hvar, povprašajte domačine, saj jih na spletu ni mogoče najti. "Vem, ironično je, da se kot turist pritožujem, da je kraj turističen, a če bi vse to vedel, ne bi prišel na Hrvaško," je razočaran uporabnik Reddita, ki so mu drugi uporabniki svetovali, naj ne potuje v času največje gneče in da naj izbere kakšno drugo destinacijo, saj ima Hrvaška dovolj dolgo obalo, na kateri lahko vsak najde kraj po svojem okusu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta