(FOTO) Naključje? 28-letna podpredsednica ruske banke padla iz 11. nadstropja in umrla

STA, A.L.
30.06.2023 11:23

Več kot 20 ruskih uradnikov in oligarhov je samo leta 2022 umrlo v nenavadnih okoliščinah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Podpredsednica ruske banke Loko-Banka je bila najdena mrtva, potem ko je domnevno padla z okna svojega stanovanja v 11. nadstropju v Moskvi, kar so tuji mediji že opisali kot še eno skrivnostno smrt v državi. 28-letna Kristina Baikova je 23. junija padla z okna in umrla na kraju nesreče, poroča kanal Telegram.

Baikova je bila v času padca s 34-letnim prijateljem Andreiem, poroča Baza. Moški je povedal, da ga je pokojna povabila v svoje stanovanje na pijačo. Njeno smrt še vedno preiskujejo. Baikova je zadnja v nizu ruskih direktorjev, ki so umrli zaradi padcev s stavb, kar je postal sumljiv trend, pa poroča Daily Mail.

Dana Rapoporta, znanega kritika Vladimirja Putina, ki je bil izgnan iz Rusije, so našli mrtvega po skoku iz svoje luksuzne stanovanjske zgradbe v Washingtonu avgusta lani, pri čemer naj bi šlo za samomor, kar je njegova žena zanikala.

Nekaj ​​tednov pozneje je direktor ruskega naftnega velikana Lukoil Ravil Maganov padel z okna v šestem nadstropju bolnišnice v Moskvi in ​​umrl. Pred smrtjo je bil glasen kritik Putina in ruske invazije na Ukrajino.

Nato je decembra kreativni direktor IT podjetja Grigorij Kočenov skočil z balkona svojega stanovanja v smrt, medtem ko so ruske oblasti preiskale njegovo stanovanje. Istega meseca je ruski tajkun padel v smrt z okna hotela v Indiji, le dva dni po tem, ko je v istem hotelu umrl njegov prijatelj, prav tako iz Rusije. Ruski nepremičninski tajkun je decembra na francoski rivieri usodno padel po stopnicah.

V začetku tega meseca je zvezni sodnik Artyom Bartenev padel iz 12. nadstropja svoje stanovanjske hiše in bil razglašen za mrtvega na kraju dogodka. Več kot 20 ruskih uradnikov in oligarhov je samo leta 2022 umrlo v skrivnostnih okoliščinah, je poročal The Atlantic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta