(FOTO) Pri Pulju posneli megajahto, ki jo lahko najamete za 3 milijone evrov na teden

M.R.
21.08.2024 09:46

Na morju pri Pulju so v teh dneh fotografirali 122-metrsko megajahto Kismet, ki je bila letos izdelana v nemški ladjedelnici Lürssen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Megajahta Kismet pri Pulju
Profimedia

​Megajahta je uvrščena na seznam največjih svetovnih jaht, spletna stran YachtCharterFleet pa navaja, da gre za eno najdražjih jaht na svetu, ki jih je mogoče najeti. Sicer je v lasti ameriško-pakistanskega milijarderja Shahida Khana.

Megajahta Kismet pri Pulju
Profimedia

Vredna je 360 milijonov evrov, za tedenski najem pa je treba odšteti kar tri milijone evrov. V osmih kabinah je prostora za 12 ljudi, za njih pa skrbi 36 članov posadke. Glavna kabina se razteza na dveh palubah, na jahti pa so tudi mali kino, spa center in lepotni salon, studio za jogo, ima pa tudi ogrevane bazene. 

Megajahta Kismet pri Pulju
Profimedia

Zunanji videz je oblikoval italijanski studio Nuvolari Lenard, katerega soustanovitelj in solastnik je Ljubljančan Dan Lenard. Notranjost pa so si zamislili v britanskem biroju Reymond Langton Design. Potuje s hitrostjo 13 vozlov, lahko pa doseže hitrost do 19 vozlov. 

Megajahta Kismet pri Pulju
Profimedia

Na jahti je tudi mala podmornica za raziskovanje morskega sveta, na voljo so tudi štirje vodni skuterji in štirje čolni, med njimi je tudi dobrih 11 metrov dolgi Hodgson Limo Tender, ki goste na obalo pripelje v stilu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta