Trik za 10 centov: Tako boste spekli najbolj hrustljav in slasten krompir, ki bo uspel vsakič

D.Ži
29.07.2023 09:21

V vaši shrambi se skriva ključna sestavina za pečen krompir, ki bo pri vas doma postal prava mala senzacija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Krompir iz pečice je vir mnogih kulinaričnih frustracij. Večina si želi hrustljavega krompirja z mehko notranjostjo, ki hrusta in se nato stopi v ustih. A tega ni enostavno doseči. Pri tem pa vam lahko pomagata dve stvari.

Krompir vedno narežemo na približno enake dele, da se spečejo hkrati. Pekača ne prenatrpajte, saj se vsi kosi ne bodo dobro spekli. Prav tako je dobro, da krompir do polovice skuhate, preden ga daste v pečico.

Profesionalni kuharji trdijo, da bo krompir bolj hrustljav, če ga najprej delno skuhate v bazični vodi, natančneje v vodi, ki ste ji dodali žlico sode bikarbone.

Profimedia

Kaj morate storiti?

Krompir očistimo, olupimo in narežemo na enako velike kose. Dajte jih v segreto vodo v loncu, ki ste jo prej posolili in ji dodali eno žlico sode bikarbone oziroma približno 4 grame. Za dva litra vode in dva kilograma krompirja zadostuje ena žlica sode bikarbone.

Ko voda zavre, krompir kuhajte približno deset minut. Krompir ne bo popolnoma kuhan, vendar boste lahko z nožem delno prešli površino kosa.

Medtem ko se krompir kuha, v drugem loncu segrejemo želeno maščobo z zelišči. Na nizki temperaturi segrejemo rastlinsko olje ali račjo mast in dodamo vejice rožmarina, nekaj strokov česna in poper.

Pustimo, da začimbe spustijo svojo aromo v maščobo. Ko ste zadovoljni z okusom, začimbe odcedite iz olja in odstavite, piše portal PunKufer.

Profimedia

Ko je krompir napol kuhan, ga dobro odcedimo, pomešamo z aromatiziranim oljem in damo v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija.

Pečemo približno eno uro, torej dokler koščki ne postanejo hrustljavi. Na polovici pečenja jih stresemo in obrnemo v pečici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta