(FOTO) Ste se že sončili na jadranski Copacabani? Čudovita 13-kilometrska plaža lahko sprejme 150.000 obiskovalcev

D.Ži
05.07.2023 09:33

O čudovitem peščenem koščku črnogorske obale se je pred časom navdušeno razpisal celo The New York Times.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kilometri mehke mivke vabijo kopalce in nudijo dovolj prostora za udobno namestitev ob morju.
Profimedia

Ob jadranski obali se nahaja marsikaj lepega, tudi kakšna pravljična plaža nam tam vzame dih. En najlepših, pa tudi najdaljših se nahaja v Črni gori. Lepa, peščena in 13 kilometrov dolga lepotica ima zelo logično ime: Velika plaža. Je najdaljša na Jadranu.

Profimedia

Nahaja se v Ulcinju, zaradi priljubljenosti pa si je prislužila vzdevek "ulcinjska Copacabana". Od mesta je oddaljena le pet kilometrov, zato ne preseneča, da si marsikdo želi pretegniti noge ali sesti v avto samo zato, da bi na njej preživel dan.

Profimedia

Ni vam treba prav zelo iskati svojega mesta pod soncem, ali na njej puščati "rezervacijske" brisače čez noč, saj lahko Velika plaža sprejme tudi do 150.000 kopalcev. Njena največja posebnost je pesek, bogat z minerali, nekateri mu pripisujejo celo zdravilne lastnosti, piše hrvaški portal PunKufer. 

Profimedia

Plaža je odprtega tipa, tisti, ki niste ljubitelji "praženja" na soncu, lahko uživate pod velikimi senčniki ali še bolje v senci bližnjega borovega gozdička. Kitesurfing je poleg kopanja in sončenja tukaj med najbolj priljubljenimi aktivnostmi zaradi prijetnih vetrov, ki pihajo poleti, na svoj račun pridejo tudi potapljači, odbojkarji, tenisači, rokometaši, tiste, ki imajo radi dolge plitvine, pa tudi tisti, ki radi zaplavajo v globine.

Profimedia

Plažo je že pred časom pohvalil tudi The New York Times in jo uvrstil med najbolj priljubljene turistične destinacije. Celotno območje je odlično za poletne počitnice, saj se v bližini nahaja še dvajset plaž, izbire je torej dovolj.

Profimedia

Plaža in mesto Ulcinj se nahajata nedaleč od izliva reke Bojane v Jadransko morje. Bojana je naravna meja med Črno goro in Albanijo, kar ponuja zanimive izlete in oglede. 

Le deset kilometrov vzhodneje je meja z Albanijo, kjer je zaščitena močvirna pokrajina, približno štirideset kilometrov severno pa vas čaka čudovito Skadrsko jezero. Na sami reki Bojani lahko obiščete tudi čudovit otok imenovan Ada Bojana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta