Hrvaški turisti prišli v celjsko restavracijo in doživeli šok zaradi končne cene

A.L.
21.04.2023 10:21

Štiričlanska družina je bila nad mestom navdušena, v restavraciji pa so doživeli šok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pred časom smo poročali, da so nekateri gostje iz Slovenije, ki so velikonočne praznike preživeli na Jadranu, na družbenih omrežjih objavili račune iz restavracij in kavarn. Šokirani so bili nad cenami, obenem pa so opozorili, da se sezona sploh še ni začela.

"Uvedba evra na Hrvaškem je pustila posledice! Cene turističnih zmogljivosti in gostinskih storitev so poletele v nebo že pred sezono, zato smo se Slovenci domov vračali praznih denarnic," so na Hrvaškem povzeli besede slovenskih medijev. Številni državljani so se namreč na družbenih omrežjih razpisali o izjemno visokih cenah pri naših južnih sosedih.

V skupini Kampiranje je zakon na facebooku je nekdo objavil račun restavracije iz Poreča. "Za dva deci vina in dve kepici sladoleda sem plačala 24 evrov," je zapisala uporabnica družbenega omrežja, ki je za veliko noč bivala v istrskem mestu. Podobno se je zgodilo znanemu Slovencu, ki vodi verigo burgerjev Lars&Sven. Nedavno je obiskal Umag. Na facebooku je delil fotografije iz gostilne, kjer so za porcijo jadranskih lignjev plačali kar 28 evrov. In lignji, trdi, niti niso bili jadranski, je poročal portal Sobota.info.

Tokrat pa se je hrvaški portal Net.hr razpisal o zgodbi s slovenskega trga. Presenečenje, sicer pozitivno, so hrvaški turisti doživeli ob obisku Celja. Družina se je v času velikonočnih praznikov odpravila na ogled knežjega mesta, kjer si je v eni od restavracij privoščila tudi kosilo. 

Štiričlanskla družina je poleg pijače in glavnih jedi naročila še dve predjedi. Račun, ki so ga po kosilu prejeli, pa jih je presenetil do te mere, da so bili prepričani, da so se natakarji zmotili. Za vse skupaj so namreč odšteli 58 evrov. "Za veliko pico smo odšteli 7,30 evra, za mineralno vodo 3,90 evra, za domači ledeni čaj pa 2,90 evra," je povedala hrvaška turistka in dodala, da se bodo gotovo še vrnili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta