Izbrali najbolj dolgočasne turistične destinacije na svetu: Preučili so 67 milijonov recenzij, zmagovalec je jasen

D.Ži
30.04.2024 11:51

So reči, ki trume turistov privabljajo brez pravega razloga. Nekaj pasti preži tudi v Evropi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Panoramska železnica Branson Scenic Railway vam v glavnem nudi pogled le na krošnje dreves.  
Profimedia

Ena najhujših stvari pri prihodu na potovalno destinacijo, ki ste se je veselili, je morebitno razočaranje ob tem, da vam mesto, znamenitost ali kaj drugega niso všeč.

Kot poroča Daily Mail, je bila nedavno objavljena nova raziskava najbolj dolgočasnih atrakcij/znamenitosti na svetu in kot kaže, so absolutni zmagovalec med "dolgočasnimi" znamenitostmi ZDA. Večina dolgočasnih atrakcij se namreč nahaja čez lužo, kar osem od desetih.

Panoramska železnica Branson Scenic Railway, kot nalašč za tiste, ki imajo radi potovanja brez zanimivih dogodivščin.  
Profimedia

Raziskava in lestvica sta bili ustvarjeni z analizo 66,7 milijona Googlovih ocen 3290 priljubljenih turističnih znamenitosti po vsem svetu v 384 mestih v 71 državah. Raziskovalci so izračunali oceno dolgočasja za vsako znamenitost tako, da so se osredotočili na 11 ključnih besed, ki označujejo dolgočasne, precenjene in turobne vtise, da bi določili najmanj zanimivo.

Slikovita železnica Branson iz Missourija zaseda nezaželeno prvo mesto najmanj zanimivih atrakcij na svetu z dolgočasno oceno pet od pet. Z odhodom iz starega skladišča v središču mesta Branson Heritage Railroad potuje skozi del gorovja Ozark na 45-miljski zanki.

London Dungeon, nekakšna hiša strahov, je očitno bolj mlačno doživetje.  
Profimedia

Medtem ko so nekateri ocenjevalci na Googlu hvalili "čudovito naravo in čudovite razglede", drugi niso bili nič kaj navdušeni nad razgledom, ki ga v glavnem zastirajo drevesne krošnje, piše hrvaški portal PunKufer.

Iluminarium Atlanta v ameriški zvezni državi Georgia zaseda drugo mesto z oceno dolgočasja 4,5, Googlova ocenjevalka Beata Lech pa pravi, da so odšli po 40 minutah, čeprav so plačali 144 $ (125 €) za štiri osebe.

Tudi londonske Shrekove dogodivščine so ocenjevalce pustile povsem hladne.  
Profimedia

Toda pobegnimo stran od daljne Amerike, saj je malo verjetno, da boste končali v Tennesseeju ali Tampi na kateri od dolgočasnih znamenitosti. Pasti prežijo tudi v Evropi in po tej raziskavi se je v Londonu treba izogibati Shrekovim dogodivščinam in pustolovščini London Dungeon. Tudi Muzej mučenja v Amsterdamu kotira slabo na stari celini. Celoten seznam najbolj dolgočasnih turističnih znamenitosti na svetu najdete TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta