Kino pod zvezdami, glasbeni večeri in pestro poletno dogajanje v Radovljici

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.06.2024 15:09

Pestro poletno dogajanje v Radovljici vabi!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

POLETNI KINO, projekcije filmov na velikem platnu

Zadnji junijski vikend vstopamo v tretjo sezono projekcij na veliko napihljivo platno. Pričenjamo s potopisnim predavanjem domačina Rožleta Bregarja Islandija – moj drugi dom, nadaljujemo pa z raznolikimi filmi. Prvo prizorišče bo Radovljiški park, poletni kino pa bo gostoval tudi v Begunjah, Lescah ter v Lipnici pri Kropi. Tudi letos predstave ostajajo brezplačne, obiskovalce pa pozivamo, da si prinesejo svoje stole oz. piknik dekice. Letošnja novost bo, da bomo v primeru dežja filme zavrteli v Linhartovi dvorani.

Spored poletnih filmov: https://www.radolca.si/sl/koledar-prireditev/kino-pod-zvezdami

Arhiv Naročnika

POLETNI VODENI OGLEDI

Tudi letos smo za obiskovalce naše destinacije štirikrat tedensko pripravili vodene oglede po znamenitostih. Z lokalnim vodnikom se lahko sprehodijo po Gradu Kamen, Kropi ter Radovljici. Vodenja so brezplačna za goste, ki imajo Kartico gosta Julijske Alpe: Radovljica, za vse ostale pa je cena 5 € na osebo. Vodenja bomo izvajali do 15. septembra.

Razpored vodenj:

Arhiv Naročnika

ČETRTKI V JULIJU

Četrtkovi večeri so v Radovljici tudi letos rezervirani za druženje na Linhartovem trgu ob dobri glasbi, okusni hrani Okusov Radol'ce ter izdelkih slovenskih rokodelcev. Rokodelska tržnica se vsak četrtek prične ob 15.00, od 19.30 dalje so na voljo okusi ulične prehrane, ob 21.00 pa se prične koncert na trgu pred cerkvijo. Letos bodo z nami:

  • 4. julij: Pedro Makay iz Španije (flamenko, afriška glasba)
  • 11. julij: Ana Soklič (blues, soul, jazz, Bohinj)
  • 18. julij: Tretji Kanu (indie-pop, Novo Mesto)
  • 25. julij: Enjoy Your Privacy (kranjska rock zasedba, ob 19.30 koncert belgijskega pihalnega orkestra
Arhiv Naročnika

TRADICIONALNI IN ETNOLOŠKI DOGODKI

Tudi letos se bodo dogodki zvrstili tudi v očarljivih ambientih s poudarkom na lokalnem izročilu in tradiciji. Tako bo že v nedeljo, 23. junija veselo in srednjeveško dogajanje preplavilo Grad Kamen. Tradicionalna prireditev O kresi se dan obesi razveseli predvsem družine, saj otroci uživajo v srednjeveških animacijah ter predstavah.

Naslednja tovrstna prireditev je Kovaški šmaren v Kropi, ki je posvečen tradicionalnemu kovaštvu, obisk očarljive Krope na ta dan pa pričara utrip kraja nekdaj. Osrednja prireditev bo potekala v soboto, 6. julija.

Tretji dogodek s pridihom preteklosti pa bo tudi letos Srečanje mest na Venerini poti, ki bo potekal v nedeljo, 4. avgusta v Radovljici.

Arhiv Naročnika

OSRČJE TRADICIJE NA RADOLŠKI TRŽNICI

Vsako prvo soboto v mesecu se odvija tudi Radolška tržnica na trgu pred radovljiško cerkvijo. Je odlična priložnost za nakup lokalnih pridelkov ter tudi rokodelskihi izdelkov. Julijska tržnica bo obogateno s ponudbo rokodelcev, čebelarjev ter kmetov, ki so del projekta Osrčje tradicije.

Osrčje tradicije je projekt Davida in Vesne Kropf, ki sta povezala gorenjsko kulinariko Uroša Štefelina, lokalne obrtnike ter pridelovalce surovin. Rezultat projekta je knjiga, ki povzdiguje to ključno povezavo za kakovostne jedi in obrtniške izdelke, hkrati pa so nastali tudi vrhunski in sodobni trajnostni izdelki. Knjigo, avtorje in izdelke bomo predstavili na Radolški tržnici v soboto, 6. julija dopoldan.

Vabila na dogodek pošljemo naknadno, vas pa že zdaj vabimo, da si termin zabeležite v koledar.

GRAND PRIX TEKMOVANJE V JADRALNEM LETENJU

Aeroklub Lesce z velikim ponosom napoveduje gostovanje kvalifikacijskega tekmovanja v jadralnem letenju za veliko nagrado (FAI Sailplane Grand Prix). Med 30. junijem in 6. julijem 2024 se bo na letališču Lesce odvijalo mednarodno tekmovanje z močno konkurenco najboljših jadralnih pilotov.

Sailplane Grand Prix je primerljiv s formulo 1 v svetu jadralnega letenja. Na tekmovanje se kvalificirajo najvišje rangirani piloti na mednarodni FAI lestvici, ki se bodo pomerili z najnaprednejšimi jadralnimi letali. Dvajset najboljših pilotov bo na dnevnih nalogah, določenih glede na vremenske razmere, s pomočjo termike in vetra iskalo optimalne linije za zmago nad vrhovi Karavank, Kamniško-Savinjskih Alp, Julijskih Alp, Karnijskih Alp in Dolomitov. Dnevne naloge trajajo običajno dve do tri ure, zmaga pa tisti pilot, ki najhitreje preleti zadano nalogo. Posebnost tekmovanja je regatni štart, kjer letala istočasno prečkajo štartno črto, kar ustvarja spektakularen prizor za gledalce. Zmagovalec z najboljšim seštevkom se bo uvrstil na finale v St. Aubanu v Franciji. 

Ob začetku tekmovanja, v četrtek, 27. junija ob 17.00 vabljeni na novinarsko konferenco na leško letališče.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.