Kitajski avtomobilski trg se pobira

Janez Kovačič Janez Kovačič
21.10.2020 05:00

Medtem ko se evropski in drugi avtomobilski trgi srečujejo s številnimi težavami, ki jih povzroča pandemija, pa je videti, da se kitajski avtomobilski prostor pobira.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Po podatkih kitajskega združenja proizvajalcev avtomobilov CAAM je bila septembra prodaja avtomobilov večja za 12,8 odstotka v primerjavi z lanskim septembrom; prodanih je bilo 2,57 milijona avtomobilov. September je že šesti zaporedni mesec s pozitivnim predznakom, toda na letni ravni je prodaja še vedno manjša za 6,9 odstotka, doslej pa je bilo prodanih 17,1 milijona avtomobilov.

Septembra so se na tem največjem avtomobilskem trgu na zemeljski obli dobro odrezali predvsem domači proizvajalci (Geely, Great Wall), pa tudi japonska Toyota.

September pa je bil zelo ugoden za posel z električnimi baterijskimi vozili in priključnimi hibridi, saj se je prodaja povečala za kar 70 odstotkov, pri čemer si je zajeten kos odrezala ameriška Tesla s teslo3. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta