Skupina BMW: dobra prodaja v zadnjih mesecih

Janez Kovačič Janez Kovačič
14.10.2020 05:00

Skupina BMW (še Mini in Rolls-Royce), sestavni del nemške premijske trojke, je v zadnjem trimesečju prodala 675 tisoč avtomobilov, kar je bilo za zelo solidnih 8,6 odstotka več kot v primerljivem lanskem obdobju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Povsem drugačna je slika na letni ravni, kjer je skupina doslej prodala 1,63 milijona avtomobilov, to pa je bilo za 12,5 odstotka manj kot lani. Dobro ji je šlo v Evropi, kjer se je v tretjem letošnjem trimesečju za avtomobile skupine odločilo 275 tisoč kupcev ali 7,1 odstotka več kot lani v tem obdobju.

Ugodno je bilo tudi na Kitajskem, ki je tudi za BMW zelo pomemben trg. Tam so v devetih letošnjih mesecih prodali 559 tisoč vozil, kar je bilo za 6,4 odstotka več kot lani.

Je pa razveseljivo, da se je prodaja električno gnanih vozil skupine letos povečala za kar 50 odstotkov; te dni so dobavili desettisoči mini v električni izvedbi. Toda prodaja minijev je bila letos vendarle manjša (minus 20 odstotkov), prav tako ima minus Rolls-Royce. Je pa zanimivo, da se je prodaja teh vozil v letošnjem tretjem trimesečju povečala za nič manj kot 54 odstotkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta