Levica: AmCham deluje politično proti interesom Slovencev

Uroš Esih Uroš Esih
29.08.2018 12:59
Javna polemika med AmCham Slovenija in stranko Levica. Prva drugi očita nepoznavanje delovanja njihove organizacije, druga prvi pa, da se zavzema za razgradnjo socialne države.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Levica kot edina parlamentarna stranka zavrača sodelovanje z AmCham Slovenija 
Bor Slana/sta
AmCham
razplamteva
AmCham
"V Levici nimamo namena sodelovati z izpostavo ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, saj gre za organizacijo, ki je soodgovorna za nekatere najbolj zaskrbljujoče trende v ZDA in po svetu,"
AmCham

Levica: AmCham pritiska na demokratično izvoljene predstavnike ljudstva​

AmCham
samooznako
AmCham
"Različna srečanja, prireditve, medijske objave, neposredno lobiranje in konec koncev tudi javna pisma so aktivnosti, katerih cilj je poseči v javno razpravo ter vplivati na sprejem zakonodaje. Upoštevanje nasvetov AmCham bi pomenilo večjo fleksibilnost in prekarnost dela, komercializacijo javnih storitev, privatizacijo javnega premoženja, deregulacijo in nižje davke za najpremožnejše."
embed
infografika
embed
infografika
AmCham
AmCham
"Medtem ko se je politika ravno pripravljala na nikoli izvršeno zdravstveno reformo, ki je predvidevala ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, je šel predlog EF v nasprotno smer. Predlagal je širitev zasebnih zdravstvenih zavarovalnic, preoblikovanje javnih zavodov v gospodarske družbe, vstop zasebnih zavarovalnic v lastništva zdravstvenih organizacij in prodajo 'neučinkovitih' zdravstvenih zavodov."
AmCham

Kako blizu si je AmCham Slovenija z Novo Slovenijo? 

"Zavezanost apetitom kapitala se kaže tudi v neposredni podpori stranki Nova Slovenija pred zadnjimi volitvami v državni zbor, ko je AmCham Slovenija podprla programska in politična prizadevanja stranke."
AmCham
Ajša Vodnik
"Nikoli nismo podpirali nobene politične stranke oziroma njenega programa, ker je eno od temeljnih vodil našega delovanja apolitičnost, smo pa vedno z veseljem sodelovali z vsemi političnimi strankami,"
embed
infografika
embed
infografika
AmCham
AmCham
Chamber
Commerce
"Prevod v slovenščino je s površnim pogledom enak, sta pa organizaciji popolnoma različni. AmCham Slovenija je res članica U.S. Chamber of Commerce iz ZDA, toda slednja na naše delo in namen delovanja nima nobenega vpliva in nas ne financira, kakor velja tudi obratno."

Odprte fronte Levice z ameriškimi interesi

vojaške
Pro
KKR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta