Melania Trump pred odhodom iz Bele hiše prekršila 70 let staro žlahtno tradicijo

D.Ži
20.01.2021 10:15
Nič ne bo s čajanko in klepetom o življenjskih spoznanjih v Beli hiši.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Melania Trump z možem Donaldom zapušča Belo hišo, a ni spoštovala dolgoletne tradicije in povabila svoje naslednice, Jill Biden, na obisk. Gre za več kot 70 let staro navado, da odhajajoča prva dama novi razkaže družinsko krilo predsedniške rezidence in vmes poklepeta o življenju v njej in izkušnjah, ki jih je nabrala tekom moževega mandata. 

Profimedia

Prva je to naredila Bess Truman, žena Harryja Trumana, ki je v petdesetih letih povabila Mamie Eisenhower, ženo takrat novoizvoljenega predsednika Dwighta D. Eisenhowerja. Temu vzoru so sledile vse naslednje prve dame, do Melanie Trump. Ta je leta 2017 obiskala Michelle Obama in se z njo pogovarjala o vzgoji otrok v Beli hiši. Tudi Donald Trump je sporočil, da Bidnovi inavguraciji ne bo prisostvoval, to bo prvič v 150 letih, da odhajajoči predsednik ne bo prisostvoval inavguraciji novega, čeprav je še živ.

Dva dni pred odhodom iz Bele hiše je Melania objavila poslovilno sporočilo in v njem dejala, da so zadnja štiri leta bila nepozabna in da nasilje nikoli ni rešitev. "V trenutku, ko z Donaldom zaključujeva bivanje v Beli hiši, mislim na vse ljudi, ki so ostali v mojem srcu in na njihovo čudovito izkazovanje ljubezni, domoljubja in odločnosti," je povedala v slovo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta