Na pomoč, moj kosmatinec ima težave s sečili

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
21.03.2024 07:25

Pri psih in mačkah so zelo pogosta vnetja spodnjih sečil, največkrat govorimo o vnetju mehurja, ki je ena izmed najpogostejših zdravstvenih težav pri živalih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Pri psih so v 90 odstotkih vzrok vnetja bakterije, medtem ko pri mačkah primarni vzrok iščemo drugje.

Z linijo izdelkov UrinoVet živali nudimo podporo pri akutnem in kroničnem vnetju sečil, podporo za normalno delovanje sečnega sistema in zmanjšujemo tveganje za vnovično vnetje urinarnega trakta.

Izdelka UrinoVet, UrinoVet Dog ‒ linija za pse in UrinoVet Cat ‒ linija za mačke, vsebujeta naravne sestavine, ki pripomorejo pri preprečevanju vnovičnega nastanka vnetja in posledično nastanka kristalov v mehurju.

Arhiv Naročnika

Brusnica zakisli urin, s čimer se poveča topnost struvitov, preprečujeta se njihov nastanek in združevanje. Vsebuje proantocijanidinski PAC A2, trimere PAC B2, 3-PAC, ki se vežejo na površinske receptorje patogenih bakterij in ovirajo njihov oprijem na endotelij sečil. Antiadhezivne lastnosti brusnice preprečujejo kolonizacijo sečnega mehurja s patogenimi bakterijami, odgovornimi za kronične okužbe sečil (Escherichia coli). Njena sposobnost zakisljevanja (vsebuje jabolčno kislino, citronsko kislino in kinovo kislino) omogoča dodatne antiseptične lastnosti. Uporabna je tudi kot deodorizator za urin, saj nevtralizira amonijak.

Peteršilj (Petroselinum sativum) deluje diuretično (zmanjša aktivnost črpalke Na-K v ledvicah) in pomaga odplavljati patogene bakterije iz urina.

Glukozamin zagotavlja zaščito (mehansko odpornost) s krepitvijo notranje sluznice mehurja, sestavljene iz GAG, ki bakterijam in kristalom preprečuje, da se oprimejo stene mehurja, zmanjšuje prepustnost stene mehurja in ovira prehod škodljivih snovi skozi urotelij ter s tem onemogoča nastajanje okužb.

Izdelek UrinoVet Cat Dilution pa nudi podporo pri topljenju struvitov in preprečuje njihov vnovični nastanek.

Arhiv Naročnika

Vsebuje metionin, aminokislino, ki učinkovito zakisli urin. V kislem urinu se struvitni kamni topijo in ko se stopijo, se ob nadaljnji uporabi zmanjša tveganje za njihov vnovični nastanek.

Poleg izvlečka koprive, ki spodbuja presnovo in pomaga pri izločanju neželenih snovi iz organizma, vsebuje tudi peteršilj, ki spodbuja delovanje ledvic, deluje diuretično in pomaga pri vnetju sečil.

Baldrijan podpira vazodilatacijsko in sprostitveno delovanje na gladke mišice. Ima pomirjujoč učinek pri obolelih s FLUTD.

Vitamin C je prisoten v številnih metabolnih in biokemičnih procesih. Ima pomembno antioksidativno vlogo, nevtralizira proste radikale in tako pomaga zakisati urin.

Več na spletni strani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.