Ni vam treba na Karibe, nekaj najlepših peščenih plaž z bleščečim turkiznim morjem čaka nedaleč od nas

Va
29.06.2024 21:05

Hrvaški portal za potovanja PunKufer predlaga tri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Sakarun
Profimedia

Rajska plaža

Lopar na severnem koncu otoka Rab velja za peščeni raj. Ta polotok sredi otoka skriva več kot 20 peščenih uval na čelu z največjo - Rajsko plažo. Dolga je kilometer in pol, gleda na Velebit in kot naročena je za pare in tudi družine  z malimi otroki. Rajska plaža se je po pravici znašla na popisu sto najlepših plaž na svetu. Poseben užitek se je po njej sprehoditi, ko zahaja sonce, kuliso pa dopolni žareči Velebit, pravijo na portalu PunKufer.   

Igra sonca in senc na Rabu.
Natalija Jurše

Sakarun

Plaža Sakarun (tudi Saharun) na severozahodu Dugega otoka je ena od najbolj znanih plaž zadrskega arhipelaga. Po mnenju mnogih tudi najlepša. Plitko morje turkizne barve in beli pesek nikogar ne pustita ravnodušnega. Raj za otroke in odrasle, obkrožen z nizkim sredozemskim rastjem in z dovolj bifejčki, da potešite žejo ali otroku kupite sladoled. Dostopna tudi po morju, če niste peš. Prav tako obstaja možnost najetja ležalnikov in senčnikov. V sezoni do Sakaruna pripelje tudi turistični vlakec iz bližnje Božave.

Profimedia

Kraljičina plaža

Najdaljšo najlepšo peščeno plažo na Hrvaškem pa najdete v Ninu. Ninske peščene plaže so dolge kar osem kilometrov, najdaljša in najbolj znana Kraljičina plaža pa naj bi bila navdušila že hrvaško kraljico Jeleno. Stoletja pozneje so jo tudi pri Travel Channel razglasili za eno najlepših plaž na svetu. Tukaj najdete, v plitvini, tudi zdravilno blato.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta