Obnašajte se! To je 9 stvari, ki jih nikakor ne smete početi med obiskom Italije

D.Ži
14.10.2022 11:29

Modro jamo na otoku Capri lahko obiščete s čolnom, vendar je kopanje v sami jami strogo prepovedano. Če ne verjamete, vprašajte kakšno zvezdnico, ki je že morala plačati kazen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Italijanske oblasti so v zadnjih letih sprejele vrsto pravil, da bi se lažje spopadle z velikim številom turistov, ki obiščejo državo, in hkrati ohranile svoja mesta. Nekatera pravila morda že poznate, na primer tisto, da ne smete posedati na Španskih stopnicah v Rimu, nekatera pa morda ne. V Sorrentu so šele pred kratkim uvedli globe za neprimerno oblečene turiste.

Vsekakor tudi tukaj velja rek "v Rimu se obnašaj kot Rimljan", zato si ne pokvarite dopusta in se izogibajte eni izmed naslednjih 10 stvari, ki jih je zbral portal Punkufer.hr:

1. Fotografiranje znotraj Sikstinske kapele. Lahko fotografirate Vatikanske muzeje, vendar je to v kapeli strogo prepovedano.

2. Sedenje na Španskih stopnicah v Rimu. Poleg tega je strogo prepovedano tudi kopanje v fontani di Trevi v Rimu.

Profimedia

3. Prehranjevanje na ulicah strogega centra Firenc (Via de' Neri, Piazzale Degli Uffizi, Piazza del Grano in Via Della Ninna) od 12. do 15. ure in od 18. do 22. ure. Konkretno to pomeni, da ne smete hoditi naokoli z na primer sendvičem in ga pojesti na ulici.

Profimedia

4. Hranjenje golobov na Trgu sv. Marka v Benetkah.

Tourism in Venice, Italy - 21 Aug 2022,Image: 717513763, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

5. Snemanje z droni brez dovoljenja v urbanih območjih, predvsem v starih mestnih jedrih.

6. Namestitev "ljubezenskih" ključavnic na mostove v Rimu in Benetkah.

7. Plavanje, potapljanje ali kopanje v beneških kanalih.

8. Kopanje v Modri ​​jami na otoku Capri. Obiščete jo lahko s čolnom, vendar je kopanje v sami jami strogo prepovedano. Če ne verjamete, le vprašajte slavno manekenko Heidi Klum, ki je leta 2019 plačala visoko kazen, ker se je odločila zaplavati v njem.

Profimedia

9. Jemanje peska s plaž na Sardiniji (na splošno velja za vse plaže, predvsem pa za sardinske). Takšno vedenje vas lahko celo pripelje v zapor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta