(FOTO) Sladke male skrivnosti: V teh 5 pravljičnih italijanskih mestec se boste na naslednjem dopustu zaljubili

D.Ži
11.10.2022 10:46

V Italiji se med popotniki običajno vse vrti okoli pompoznih velikih mest, pravi turistični biseri pa se skrivajo na njihovem obrobju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saluzzo
Profimedia

Ob obisku Italije večina popotnikov obišče le zelo znana mesta, vendar so majhni kraji tisti, v katerih najdemo najbolj čarobne trenutke in naredimo najboljše fotografije. S kopico domačinov in pogosto manj popotnikov nekatere majhne destinacije prinašajo veliko pristnega italijanskega šarma brez gneče in vrtoglavih cen. Od sicilijanskih obmorskih pobegov do vasi, ki so videti kot na razglednicah. Predstavljamo pet čudovitih majhnih mest v Italiji, kamor lahko načrtujete svoje naslednje potovanje. Izbrali so jih na portalu Punkufer.hr. Dodaten bonus: večina jih je le nekaj ur stran od večjih mest, tako da lahko še vedno doživite bolj pompozna mesta, kot sta Rim in Torino.

Alberobello, Apulija

Glavna znamenitost Alberobella, mesteca blizu Barija v Apuliji, so njegovi značilni trulli: stožčaste hiše z belimi vrhovi, ki so videti, kot da so ves čas zakopane v sneg. Zaradi te značilnosti je bilo mesto leta 1996 uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine.

Alberobello
Profimedia

Ko ste tukaj, skočite do trga Piazza del Popolo, kjer razgledna točka Belvedere Trulli ponuja spektakularen razgled na celotno mesto.

Alberobello
Profimedia

Cefalù, Sicilija

Srednjeveško mesto Cefalù, ki se nahaja le uro vožnje od Palerma, je tako lepo, da so tukaj posneli številne filme, vključno z zelo priljubljenim Cinema Paradiso.

Cefalu
Profimedia

Izleti vključujejo raziskovanje številnih mestnih katedral, okrašenih z mozaiki, sprehod po slikovitem lungomareju (obmorski promenadi) in opazovanje sončnega zahoda iz visoke cerkve La Rocca.

Cefalu
Profimedia
Cefalu
Profimedia

Polignano a Mare, Apulija

Majhno mestece Polignano a Mare, znano tudi kot "jadranski biser", se nahaja na apnenčasti pečini, ki se dviga iz morja.

Polignano a Mare
Profimedia

Je eden najbolj romantičnih krajev v vsej Apuliji. Preživite dan ob raziskovanju njegovih peščenih zalivov s čolnom ali pa se preprosto izgubite v vijugastih belih ulicah mesta.

Polignano a mare
Profimedia

Sperlonga, Lacij

Sperlonga je bila nekoč počitniško skrivališče mnogih rimskih cesarjev in ni čudno: nedotaknjene plaže, bogato zelenje in bližina Rima – le uro vožnje z vlakom – jo naredijo popolno mesto za vikend.

Sperlonga
Profimedia

Mesto ima tudi odličen muzej, Museo Archeologico di Sperlonga, ki se nahaja med starodavnimi ruševinami stare vile cesarja Tiberija. Torre Truglia, ki se nahaja na vrhu rta, na katerem je zgrajena Sperlonga, se ponaša z najboljšim razgledom v mestu.

Sperlonga
Profimedia

Saluzzo, Piemont

Le uro vožnje južno od Torina boste našli zaspano srednjeveško mesto Saluzzo, kjer vas bo pričakala lepa paleta streh z rdečimi strešniki, zvonikov in starodavnih stolpov, za katerimi se razprostirajo zasnežene Alpe.

Saluzzo
Profimedia

La Castiglio, grad iz 14. stoletja, in Caso Cavassa, renesančno palačo, spremenjeno v muzej, ki hrani nekaj spektakularnih slik in fresk z zlatimi lističi, je vredno obiskati.

Saluzzo
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta