Otroška kardiologija: Gostujoči kirurgi operirali tri otroke

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
02.08.2018 18:03

Kdaj bo dejansko začel delovati Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni, še ni jasno, na operacijo trenutno čaka deset malih bolnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz UKC Ljubljana so sporočili, da se gostujoči zdravniki menjujejo tedensko ali na dva tedna.
Tit Košir

Čeprav so ljubljansko otroško kardiologijo julija zapustili zadnji domači otroški kardiologi, še zdaj ni znano, kdaj bo Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB) dejansko začel delovati. Vlada ga je ustanovila konec lanskega leta, da bi po več kot desetletju gledanja, kako na otroški kardiologiji gredo stvari samo še navzdol, stvari spet postavila na delujoče tirnice.
Za danes je bila sicer sklicana novinarska konferenca, na kateri naj bi javnost vendarle izvedela, kdaj naj bi inštitut tudi dejansko, ne zgolj administrativno, končno zaživel, a je bila preklicana. Kot so pojasnili na ministrstvu za zdravje, zaradi neodložljivih osebnih razlogov predsednika sveta zavoda NIOSB Igorja Gregoriča, ki je sicer že večkrat dejal, da bo inštitut zaživel, "ko bo zagotovljeno varno in kakovostno zdravljenje otrok". Kdaj to bo, tako ostaja neznanka, znano je le, da poleg direktorja Braneta Dobnikarja zaposluje štiri nosilce zdravstvene dejavnosti, zdravljenje otrok s prirojeno srčno napako v UKC Ljubljana, ki naj bi ga v prihodnje prevzel NIOSB, pa je v veliki meri odvisno od strokovnjakov iz tujine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta